Odustala od pera: Pravi slatkiše

Trebinjka Nataša Ćurčić je svoj djevojački san da postane novinar zaustavila zbog braka u kome je rodila četvoro djece, a kasnije je od novinarstva i potpuno odustala zbog zanimanja čiji su uzročnik opet bila djeca - pravljenja torta i slatkiša, u čemu je danas ekspert.

Republika Srpska 03.08.2019 | 08:31
Odustala od pera: Pravi slatkiše
"Sve je počelo dolaskom na svijet mojih četvoro djece, od kojih se najstarija Ivana rodila na početku rata, u izbjeglištvu u Nikšiću, drugu kćerku sam rodila u Subotici, a treću kćerku i sina u Trebinju. S obzirom na to da je to bilo ratno i poratno vrijeme, željela sam da ih što više uveseljavam slatkišima, naročito tortama za rođendane, koje sam onda počela da ukrašavam i tako je krenulo", priča Nataša.

Bilo je tu, priznaje, početničkih grešaka, rasipanja fondana za ukrašavanje pa se i danas desi da joj neka smjesa ne uspije, ali je ona jednostavno baci i napravi drugu, koja bude idealna, tako da sve torte koje pravi po narudžbama budu prelijepe i maštovite u tolikoj mjeri da još nije imala nezadovoljnu mušteriju.

Nemoguće je, kaže, izbrojati koliko je torti izašlo iz njene kuhinje, u kojoj joj pomažu djeca, a jedna kćerka se usavršila u Italiji i profesionalni je poslastičar, tako da se uloge već polako mijenjaju i Nataša sada uči od nje.

"Čak mi i sin pomaže, a najviše voli oblikovati kuglice na štapićima, popularni cake pops. S obzirom na to da je perfekcionista - svaki mu bude jednak", kaže Nataša, po čijoj priči pravljenje i oblikovanje kolača izgleda tako jednostavno.Njeni mafini su jedinstveni i dekorisani s toliko ukusa da onome ko ih jede prosto bude žao da ih zagrize i tako naruši njihov jedinstveni sklad.

Kaže da joj to često govore mušterije koje kod nje naruče torte, a takve komplimente je dobijala i od cijele ekipe koja je radila na filmu Emira Kusturice "Na mliječnom putu".

Za sve njih je, kako se prisjeća, pune tri godine koliko su snimali u Trebinju pravila rođendanske torte, koje bi oni, gotovo kao po pravilu, uvijek naručivali u zadnji čas, ali je ipak sve stizala.

"Redale su se torte sa crvenim tepihom, sa filmskom trakom, palminim grančicama, a za Slobodu Mićalović sam napravila tortu sa likom djevojčice koja skače, što je trebalo da simbolizuje njenu ulogu u filmu", navodi dalje Nataša.

U njenoj kući, kako reče na kraju, uvijek ima slatkiša i svi ukućani ih vole. Nisu im dosadili niti je Nataši dosadilo da ih pravi valjda zbog toga što je, kako kaže, u njima uvijek glavni sastojak čista ljubav.

(Nezavisne novine)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

mliječna staza

03.08.2019 07:07

Fantastično, da živiš negdje u Evropi do sada ne bi znala šta sa poslom i gdje potrošiti zarađene pare.

ODGOVORITE
Name

Olja

03.08.2019 07:31

Ah, kolaci, kolaci! Previse slatkisa nudimo svojoj djeci. Previse mogucnosti za opadanje imuniteta, trapavost ... Kamo srece da pocnemo da se bavimo "zdravom" hranom (povrce, povrce, povrce, riba, nemasno meso ...), a ne tortama. Tada nam djeca ne bi imala "slaufcice" oko struka i ne bi izgledala kao bumbarcici, a da ne govorimo o onom najvaznijem - zdravlju.

ODGOVORITE
Name

Lana

03.08.2019 08:46

Šećer nije zdrav,ma kakvi kolači kakve torte,ali biznis je biznis.

ODGOVORITE