Смјена због увредљиве изјаве

Румунска премијерка Вјорика Данчила рекла је да је смијенила министарку просвете Екатерину Андронеску због њене недавне непримерене изјаве о случају убијене дјевојчице.

Свијет 02.08.2019 | 22:41
Смјена због увредљиве изјаве
Данчила је на Фацебооку написала да ставови Андронеску одражавају "неодговоран став" и "недостатак разумјевања" поводом силовања и убиства 15-годишње дјевојчице која је киднапована док је стопирала.

Бивша министарка је претходно у једној телевизијској емисији рекла да су њу "код куће учили да не улази у аутомобил с непознатим особама".

Премијерка је рекла да није жељела да се коментари Андронеску повезују са кабинетом који она води.

Андронеску је рекла да није жељела да окриви жртву или њене родитеље, преноси АП.

Недавно убиство Александре Макесане (15) изазвало је бијес јавности, јер полиција није правовремено реаговала на њене телефонске позиве да је киднапована.

Полиција је имала проблема да лоцира дјевојку, јер су користили погрешну технологију, а тражила је и непотребне налоге за претрес, када је након 19.00 часова пронашла кућу мушкарца који ју је киднаповао.

Накнадно је откривено да је исти мушкарац убио и 18-годишњу дјевојку несталу у априлу ове године.

(Тањуг)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Лука

03.08.2019 04:29

Тако се то ради у правној дрзави, тамо гдје нико није недодирљив. Сјетимо се само ста су министар, директор полиције и остали моцници говорили након муцног и кукавицног убиства Давида Драгицевица. Увреде, најмонструозније конструкције и лази о убијеном младицу да је наркоман, пљацкас, пријетње у полицији да це неко "пасти низ степенице", итд...Нико од њих није сносио никакве посљедице, а и даље се понасају као власници РС- е, процесуирају, малтретирају и казњавају мирне људе, забрањујуци им и да сједе на купама итд..много тога би се јос могло навести. Јадни ли смо ми са оваквим особама на власти!

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

03.08.2019 07:23

Кад цемо ми имати закон за све једнак и правну дрзаву ??? овдје политицари и њихови тајкуни се бахате изнад закона недодирљиви урусили систем опљацкали убијају пријете и ста све не!! невјероватно народ бјези немоцан

Name

ДА

03.08.2019 07:34

ТО ЈЕ СВЕ НОРМАЛНО У СВАКОЈ ДРЗАВИ НА СВИЈЕТУ ОСИМ У НАС. МИ НИСМО НИ БЛИЗУ СВЈЕСНИ У КАКВОЈ ЗЕМЉИ ЗИВИМО, КАКВА МАФИЈА ВЛАДА ЗЕМЉОМ, БЕЗ ИКАКВЕ ОДГОВОРНОСТИ, БЕЗ ЦАСТИ, БЕЗ МОРАЛА. МИ СМО СЛИЈЕПЦИ, НИСТА НЕ ВИДИМО, ОВО ЈЕ ПРЕСТРАСНО СТА СЕ ДОГАДЈА СА НАСИМ НАРОДОМ. СВАК СЕ ПОНАСА ,КАО ДА СЕ ОВА КАТАСТРОФА И ПРОПАСТ ДОГАДЈА НЕГДЈЕ ДАЛЕКО.

Name

Вјеруј

03.08.2019 07:53

Тако је Лука! Свака част овој жени. Нема те воде која може опрати нечији образ и руке које испрљате над убиством нечијег дјетета, људског бића у сваком случају.

Name

Борис

03.08.2019 08:09

Смијењена јер је рекла истину. Не улази у кола непознатих људи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

03.08.2019 08:45

Оловком мјенати багру, на изборе па промјене!

ОДГОВОРИТЕ