Smjena zbog uvredljive izjave

Rumunska premijerka Vjorika Dančila rekla je da je smijenila ministarku prosvete Ekaterinu Andronesku zbog njene nedavne neprimerene izjave o slučaju ubijene djevojčice.

Svijet 02.08.2019 | 22:41
Smjena zbog uvredljive izjave
Dančila je na Facebooku napisala da stavovi Andronesku odražavaju "neodgovoran stav" i "nedostatak razumjevanja" povodom silovanja i ubistva 15-godišnje djevojčice koja je kidnapovana dok je stopirala.

Bivša ministarka je prethodno u jednoj televizijskoj emisiji rekla da su nju "kod kuće učili da ne ulazi u automobil s nepoznatim osobama".

Premijerka je rekla da nije željela da se komentari Andronesku povezuju sa kabinetom koji ona vodi.

Andronesku je rekla da nije željela da okrivi žrtvu ili njene roditelje, prenosi AP.

Nedavno ubistvo Aleksandre Makesane (15) izazvalo je bijes javnosti, jer policija nije pravovremeno reagovala na njene telefonske pozive da je kidnapovana.

Policija je imala problema da locira djevojku, jer su koristili pogrešnu tehnologiju, a tražila je i nepotrebne naloge za pretres, kada je nakon 19.00 časova pronašla kuću muškarca koji ju je kidnapovao.

Naknadno je otkriveno da je isti muškarac ubio i 18-godišnju djevojku nestalu u aprilu ove godine.

(Tanjug)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Лука

03.08.2019 06:29

Tako se to radi u pravnoj drzavi, tamo gdje niko nije nedodirljiv. Sjetimo se samo sta su ministar, direktor policije i ostali mocnici govorili nakon mucnog i kukavicnog ubistva Davida Dragicevica. Uvrede, najmonstruoznije konstrukcije i lazi o ubijenom mladicu da je narkoman, pljackas, prijetnje u policiji da ce neko "pasti niz stepenice", itd...Niko od njih nije snosio nikakve posljedice, a i dalje se ponasaju kao vlasnici RS- e, procesuiraju, maltretiraju i kaznjavaju mirne ljude, zabranjujuci im i da sjede na kupama itd..mnogo toga bi se jos moglo navesti. Jadni li smo mi sa ovakvim osobama na vlasti!

ODGOVORITE
Name

A

03.08.2019 09:23

Kad cemo mi imati zakon za sve jednak i pravnu drzavu ??? ovdje politicari i njihovi tajkuni se bahate iznad zakona nedodirljivi urusili sistem opljackali ubijaju prijete i sta sve ne!! nevjerovatno narod bjezi nemocan

Name

DA

03.08.2019 09:34

TO JE SVE NORMALNO U SVAKOJ DRZAVI NA SVIJETU OSIM U NAS. MI NISMO NI BLIZU SVJESNI U KAKVOJ ZEMLJI ZIVIMO, KAKVA MAFIJA VLADA ZEMLJOM, BEZ IKAKVE ODGOVORNOSTI, BEZ CASTI, BEZ MORALA. MI SMO SLIJEPCI, NISTA NE VIDIMO, OVO JE PRESTRASNO STA SE DOGADJA SA NASIM NARODOM. SVAK SE PONASA ,KAO DA SE OVA KATASTROFA I PROPAST DOGADJA NEGDJE DALEKO.

Name

Vjeruj

03.08.2019 09:53

Tako je Luka! Svaka čast ovoj ženi. Nema te vode koja može oprati nečiji obraz i ruke koje isprljate nad ubistvom nečijeg djeteta, ljudskog bića u svakom slučaju.

Name

Борис

03.08.2019 10:09

Смијењена јер је рекла истину. Не улази у кола непознатих људи...

ODGOVORITE
Name

Nikola

03.08.2019 10:45

Olovkom mjenati bagru, na izbore pa promjene!

ODGOVORITE