Јања: У славу Св. пророка Илије

Црквена општина и Мјесна заједница Јања обиљежили су у крсну славу Илиндан. У јутарњим часовима служена је свечана литургија, а затим је кроз варош традиционално прошла литија у и порти храма поломљен славски колач.

Република Српска 02.08.2019 | 17:02
Јања: У славу Св. пророка Илије
Обиљежавање Илиндана почело је служењем литургије, у присуству великог броја вјерника, како из Јање и Семберије, тако и из региона и иностранства. За све њих овај дан представља прилику да молитвом продуже традицију прославе овог светитеља, те да они који долазе са стране посјете родно мјесто или родбину и пријатеље.



Овогодишњи кумови Црквене општине и Мјесне заједнице пожељели су грађанима и вјерницима који прослављају Илиндан срећну славу, здравље и успјех.



"Задовољство ми је што сам, ево већ десет година, кум ове славе, и то је за мене заиста велика част. Људима који славе Св. пророка Илију желим да славе дуго година у здрављу, миру и весељу”, поручио је градоначелник Бијељине и кум славе Мићо Мићић.



Слава храма посвећеног Светом пророку Илији, у народу познатом као Свети Илија Громовник, у бијељинској Мјесној заједници Јања прославља се од далеке 1887. године.



БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Гијом

02.08.2019 22:04

Прославља се од 1887. А прије тога? Није православна црква од јуце, према томе ово је новотарија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБИЈА-ТОКИЈА...

02.08.2019 22:50

Свима Којиславе Светога Илију Громовника Сиром Планете Некаје Срецно и Благословено Немабоље Вере Од Православне Цувајте Веру У Бога И Републику Српску Србију И Братску Русију Пријатељску Кину И Индију.Срецно вам Било Намногаја Љета...

ОДГОВОРИТЕ