Janja: U slavu Sv. proroka Ilije

Crkvena opština i Mjesna zajednica Janja obilježili su u krsnu slavu Ilindan. U jutarnjim časovima služena je svečana liturgija, a zatim je kroz varoš tradicionalno prošla litija u i porti hrama polomljen slavski kolač.

Republika Srpska 02.08.2019 | 17:02
Janja: U slavu Sv. proroka Ilije
Obilježavanje Ilindana počelo je služenjem liturgije, u prisustvu velikog broja vjernika, kako iz Janje i Semberije, tako i iz regiona i inostranstva. Za sve njih ovaj dan predstavlja priliku da molitvom produže tradiciju proslave ovog svetitelja, te da oni koji dolaze sa strane posjete rodno mjesto ili rodbinu i prijatelje.



Ovogodišnji kumovi Crkvene opštine i Mjesne zajednice poželjeli su građanima i vjernicima koji proslavljaju Ilindan srećnu slavu, zdravlje i uspjeh.



"Zadovoljstvo mi je što sam, evo već deset godina, kum ove slave, i to je za mene zaista velika čast. Ljudima koji slave Sv. proroka Iliju želim da slave dugo godina u zdravlju, miru i veselju”, poručio je gradonačelnik Bijeljine i kum slave Mićo Mićić.



Slava hrama posvećenog Svetom proroku Iliji, u narodu poznatom kao Sveti Ilija Gromovnik, u bijeljinskoj Mjesnoj zajednici Janja proslavlja se od daleke 1887. godine.



BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Gijom

02.08.2019 22:04

Proslavlja se od 1887. A prije toga? Nije pravoslavna crkva od juce, prema tome ovo je novotarija.

ODGOVORITE
Name

SRBIJA-TOKIJA...

02.08.2019 22:50

Svima Kojislave Svetoga Iliju Gromovnika Sirom Planete Nekaje Srecno i Blagosloveno Nemabolje Vere Od Pravoslavne Cuvajte Veru U Boga I Republiku Srpsku Srbiju I Bratsku Rusiju Prijateljsku Kinu I Indiju.Srecno vam Bilo Namnogaja Ljeta...

ODGOVORITE