Јелашци: Нема казне за злочине

Парастосом пред заједничким спомен-обиљежјем у селу Јелашцима , које је подигла Борачка организација Вишеград, прислуживањем свијећа и полагањем цвијећа данас је одана пошта за десет српских цивила, које су на данашњи дан , мучки на кућном прагу, сеоском путу и дворишту 1992. године убили припадници тзв. Армије БиХ.

Република Српска 02.08.2019 | 20:41
Јелашци: Нема казне за злочине
Милану Савићу су тог дана настрадали отац, стриц и мајка које су рафалом пресјекли док су у кући пили кафу.

„Пуних 27 година нису за Тужилаштво и Суд БиХ позната имена починилаца злочина нити је ико од њих одговарао за почињена дјела, што довољно говори о односима ових државних институција према страдалим Србима", каже Савић.

Њагов комшија Љубиша Сименуновић прича да је призор након злочина у коме су цивили побијени, а кућа Трифуна Јеличића спаљена били стравични.

"У дворишту његове куће убијени су и његова супруга, сестра и снаха са двоје малољетне дјеце. Од те године село је остало без становника и у њему живи само један домаћин", додаје Сименуновић.



Предсједник Борачке организације Вишеград Александар Савић истиче да и на овакав начин демобилисани борци обнављају сјећање не недужне српске домаћине и њихове породице.

„Кад смо послије злочина прије 27 година дошли у Јелашце Трифунова кућа је догоријевала а у његовом дворишту су лежали побијени укућани. Старац је грчевито држао ремен од старе пушке којом је покушао да одбрани фамилију", објашњава Савић.

Тог дана 1992. године припадници тзв. Армије БиХ су изненада упали у небрањено село. За злочин у Јелашцима још нико није одговарао.



БН ТВ 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Неизбјезно

02.08.2019 19:05

Са цињеницама да се у свим народима налазе не разјасњена убиства и масакри над цивилима не знаци да поциниоцима неце доци судњи дан гдјеце одговарати за своје злоцине ма ко био и како се звао .Рат је био убијало се и било је ЗЛИКОВАЦА који су се изивљавали над цивилима и такви се немогу сврстати ни у једну војску , не мозе се заборавити али морамо прузити прилику младима да зиве и да граде своју будуцност у миру а не у страху и неимастини ,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.08.2019 19:59

Право рецено. Зликовци нису огледало цитавог народа без обзира којој вјери или нацији припадали. Свугдје ми и дан данас имамо људи који су у стању радити сваста и који се крију медју нама. На нама је да ом

Name

Бакица

04.08.2019 03:45

За .мог Мису се никад није сазнало ни ко га уби ни како ни засто тако диван цовјек оци моје драге.

ОДГОВОРИТЕ