Мело отворено о Хјустону, Оклахоми и будућности у НБА...

Кармело Ентони, десетоструки Ол-стар кошаркаш, причао је отворено о својој ситуацији у НБА лиги, у емисији "Фирст Таке" на ЕСПН.

Кошарка 03.08.2019 | 08:57
Мело отворено о Хјустону, Оклахоми и будућности у НБА...
Мело је дошао у госте код Стивена А. Смита да разговара о тренутном стању, претходним сезонама у Хјустону и Оклахоми, као и о раним почецима.

Тридесетпетогодишњи кошаркаш и даље нема екипу за наредну сезону, иако је велики број људи сагласан да заслужује место у саставу неке франшизе.

"Био сам изненађен одлуком (да га Хјустон отпусти). Прво је било ово је играч којег желимо, нешто што нам недостаје... Три, четири године су покушавали да ме доведу у Хјустон. Коначно сам дошао тамо, срећан сам због тога. Сваки дан сам долазио на тренинг, нисам се никоме замерио. А, онда је дошла десета утакмица у сезони... Прво сам контактирао Дарила Морија (генералног менаџера) да видим како можемо ствари да поправимо. Али је он имао нешто друго у глави, односно да ме отпусте. Није ми се свидело како се то завршило", рекао је Мело и наставио:

"Био сам у Сан Антонију, у својој соби, спремао се за утакмицу. Дарил и ја смо причали то вече. Желео сам да помогнем тиму, али је он дошао и буквално рекао да им више нисам потребан. Био сам затечен. Ствари једноставно не функционишу".

Ентони је одиграо само десет утакмица за Хјустон и испоставиће се да више неће одиграти ниједну у сезони 2018/2019. Мело каже да се ради о стварима које више немају везе с кошарком.

"Прихватио сам да будем четврта опција у Оклахоми, иза Вестбрука, Џордаж и Стивена Адамса. Али, желео сам да неко прича са мном. Питао сам Билија Донована шта треба да учиним како бих помогао екипи", каже разочарани Мело.

Стивен А. Смит и будући члан Куће славних дотакли су се и прошлости.

"Велика тројка у Мајамију је требало да будете Џејмс, Вејд и ти? Бош се није спомињао, је л тако?", упитао је Смит.

"Тачно", кратко је рекао Ентони, који је потписао петогодишњи уговор с Денвером јер је желео тамо да буде и није знао како ће доћи до велике тројке у Мајамију.

"Био сам срећан да останем у Денверу, али тада нисам разумео бизнис", истиче Мело, који је касније трејдован у Њујорк Никсе, док је Мајами освојио две титуле заједно с Бошом, Вејдом и Леброном.

"Никада нисам имао подршку као што је имао Џејмс, или као што је имао Вејд. Увек је било само ја... Желео сам да играм у Њујорку, желео сам нешто посебно да урадим у том граду", каже Мело, који је рођен у Њујорку.

Ентони тренутно нема екипу, што га доста погађа.

"Погађа ме што нисам у тиму због талента који поседујем. Кажеш ми да од 30 екипа у НБА, ја не могу да будем у саставу једног тима?", упитао је Ентони.

Будући члан Куће славних каже да му није проблем да улази с клупе и да му је и даље циљ да освоји НБА прстен.

"Желим још једну шансу", каже Мело.

Ентони је прокоментарисао и коментар Чонсија Билапса, који је рекао да би Мело био љут када не постигне 25 или више поена, а екипа победи.

"Имао сам другачији менталитет када сам долазио из средње школе у НБА, било је или ћу ја 'убити' или ћу бити 'убијен'. Било шта што је требало да урадим да победимо, ја сам урадио. Уколико нисам постигао те поене, био бих љут јер нисам урадио мој посао", каже Ентони, који је имао веома тешко детињство.

Мело је и даље без НБА екипе и надамо се да ћемо га наредне сезоне гледати у најјачој лиги на свету. Заслужио је.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар