Melo otvoreno o Hjustonu, Oklahomi i budućnosti u NBA...

Karmelo Entoni, desetostruki Ol-star košarkaš, pričao je otvoreno o svojoj situaciji u NBA ligi, u emisiji "First Take" na ESPN.

Košarka 03.08.2019 | 08:57
Melo otvoreno o Hjustonu, Oklahomi i budućnosti u NBA...
Melo je došao u goste kod Stivena A. Smita da razgovara o trenutnom stanju, prethodnim sezonama u Hjustonu i Oklahomi, kao i o ranim počecima.

Tridesetpetogodišnji košarkaš i dalje nema ekipu za narednu sezonu, iako je veliki broj ljudi saglasan da zaslužuje mesto u sastavu neke franšize.

"Bio sam iznenađen odlukom (da ga Hjuston otpusti). Prvo je bilo ovo je igrač kojeg želimo, nešto što nam nedostaje... Tri, četiri godine su pokušavali da me dovedu u Hjuston. Konačno sam došao tamo, srećan sam zbog toga. Svaki dan sam dolazio na trening, nisam se nikome zamerio. A, onda je došla deseta utakmica u sezoni... Prvo sam kontaktirao Darila Morija (generalnog menadžera) da vidim kako možemo stvari da popravimo. Ali je on imao nešto drugo u glavi, odnosno da me otpuste. Nije mi se svidelo kako se to završilo", rekao je Melo i nastavio:

"Bio sam u San Antoniju, u svojoj sobi, spremao se za utakmicu. Daril i ja smo pričali to veče. Želeo sam da pomognem timu, ali je on došao i bukvalno rekao da im više nisam potreban. Bio sam zatečen. Stvari jednostavno ne funkcionišu".

Entoni je odigrao samo deset utakmica za Hjuston i ispostaviće se da više neće odigrati nijednu u sezoni 2018/2019. Melo kaže da se radi o stvarima koje više nemaju veze s košarkom.

"Prihvatio sam da budem četvrta opcija u Oklahomi, iza Vestbruka, Džordaž i Stivena Adamsa. Ali, želeo sam da neko priča sa mnom. Pitao sam Bilija Donovana šta treba da učinim kako bih pomogao ekipi", kaže razočarani Melo.

Stiven A. Smit i budući član Kuće slavnih dotakli su se i prošlosti.

"Velika trojka u Majamiju je trebalo da budete Džejms, Vejd i ti? Boš se nije spominjao, je l tako?", upitao je Smit.

"Tačno", kratko je rekao Entoni, koji je potpisao petogodišnji ugovor s Denverom jer je želeo tamo da bude i nije znao kako će doći do velike trojke u Majamiju.

"Bio sam srećan da ostanem u Denveru, ali tada nisam razumeo biznis", ističe Melo, koji je kasnije trejdovan u Njujork Nikse, dok je Majami osvojio dve titule zajedno s Bošom, Vejdom i Lebronom.

"Nikada nisam imao podršku kao što je imao Džejms, ili kao što je imao Vejd. Uvek je bilo samo ja... Želeo sam da igram u Njujorku, želeo sam nešto posebno da uradim u tom gradu", kaže Melo, koji je rođen u Njujorku.

Entoni trenutno nema ekipu, što ga dosta pogađa.

"Pogađa me što nisam u timu zbog talenta koji posedujem. Kažeš mi da od 30 ekipa u NBA, ja ne mogu da budem u sastavu jednog tima?", upitao je Entoni.

Budući član Kuće slavnih kaže da mu nije problem da ulazi s klupe i da mu je i dalje cilj da osvoji NBA prsten.

"Želim još jednu šansu", kaže Melo.

Entoni je prokomentarisao i komentar Čonsija Bilapsa, koji je rekao da bi Melo bio ljut kada ne postigne 25 ili više poena, a ekipa pobedi.

"Imao sam drugačiji mentalitet kada sam dolazio iz srednje škole u NBA, bilo je ili ću ja 'ubiti' ili ću biti 'ubijen'. Bilo šta što je trebalo da uradim da pobedimo, ja sam uradio. Ukoliko nisam postigao te poene, bio bih ljut jer nisam uradio moj posao", kaže Entoni, koji je imao veoma teško detinjstvo.

Melo je i dalje bez NBA ekipe i nadamo se da ćemo ga naredne sezone gledati u najjačoj ligi na svetu. Zaslužio je.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar