Ако испадне од Копенхагена, Звезди отворен пут за ЛЕ!

Ако испадне од Данаца, Звезда може у Шведску, Израел. . . ! Као и поново у Хелсинки! Најтежи могући противници српског шампиона у плеј-офу за Лигу Европе Макаби, Шериф и АИК!

Фудбал 02.08.2019 | 23:45
Ако испадне од Копенхагена, Звезди отворен пут за ЛЕ!
Фудбалери Црвене звезде припремају се за уторак и први дуел са Копенхагеном у 3. колу квалификација за Лигу шампиона, који ће бити одигран у Београду од 20.45. 

У случају да елиминишу ривала из Данске, црвено-бели ће преузети његову улогу носиоца и у последњој рунди борбе за место у групној фази елитног такмичења биће међу повлашћенима на жребу (понедељак у подне). То значи да би српски шампион за ривале могао да добије швајцарски Јанг Бојс, чешку Славију Праг или неког од победника дуела АПОЕЛ (Кипар) - Карабаг (Азербејџан) и Марибор (Словенија) - Розенборг (Норвешка).

Уколико Звезда прође Копенхаген, без обзира на учинак против наредног ривала имаће обезбеђено учешће у групној фази Лиге Европе. Ако, ипак, испадне од Данаца, мораће до тог циља кроз последње коло квалификација, а тамо би за ривала могла да добије неког од победника мечева Макаби Тел Авив (Израел) - Судува (Литванија), Арарат (Јерменија) - Сабуртало (Грузија), Рига (Летонија) - Хелсинки(Финска), Диделанж (Луксембург) - Номе Каљу(Естонија) и Шериф (Молдавија) - АИК (Шведска).

Овог лета црвено-бели су већ играли са Судувом и Хелсинкијем, које су елиминисали из борбе за место у Лиги шампиона.

Жреб за Лигу Европе је такође у понедељак, али од 13.30.

Црвену звезду у уторак (20.45) очекује најважнија утакмица овог лета против данског Копенхагена, која екипи Владана Милојевића може да обезбеди пласман у групну фазу Лиге Европе и уведе је у предворје Лиге шампиона. На стадиону Рајко Митић је све посвећено проласку у плеј-оф елитног такмичења, али чак и ако се то не догоди црвено-бели ће имати велике изгледе да се нађу у групној фази Лиге Европе.

УЕФА је одредила групе за жреб плеј-офа Лиге Европе, који је на програму у понедељак од 13.30, а српски шампион се нашао међу повлашћеним тимовима Групе 1 и потенцијални противници ће му бити пет победника трећег кола Лиге Европе из стазе шампиона.

Међу најтежим потенцијалним противницима су Макаби из Тел Авива, молдавски Шериф и шведски АИК. Шампион Израела у трећем колу игра са литванском Судувом, коју је Црвена звезда елиминисала на старту квалификација. Један од потенцијалних противника је и Хелсинки, који у трећем колу квалификација за Лигу Европе игра против Летонске Риге. Ту су још и победници окршаја јерменског Арарата и грузијског Сабуртала и Диделанжа из Лускембурга и естонског Каљу Номеа. Шериф и АИК ће међусобно одмерити снаге у трећем колу квалификација за Лигу Европе.

Црвена звезда ће се првобитно у понедљек од 12 часова наћи на жребу плеј-офа за Лигу шампиона, где ће такође, овога пута захваљујући Копенхагену бити међу повлашћеним тимовима.

ГРУПА 1:

Повлашћени:

Меч 1: Клуж (Румунија) - Селтик (Шкотска)
Меч 2: Динамо Загреб (Хрватска) - Ференцварош (Мађарска)
Меч 3: Црвена звезда (Србија) - Копенхаген (Данска)

Неповлашћени:

Победник меча 1: Макаби Тел Авив (Израеч) - Судува (Литванија)
Победник меча 2: Арарат (Јермени) - Сабуртало (Грузија)
Победник меча 3: Рига (Летонија) - Хелсинки (Финска)
Победник 4: Диделанж (Луксембург) - Номе Каљу (Естонија)
Победник меча 5: Шериф (Молдавија) / АИК (Шведска)

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар