Ako ispadne od Kopenhagena, Zvezdi otvoren put za LE!

Ako ispadne od Danaca, Zvezda može u Švedsku, Izrael. . . ! Kao i ponovo u Helsinki! Najteži mogući protivnici srpskog šampiona u plej-ofu za Ligu Evrope Makabi, Šerif i AIK!

Fudbal 02.08.2019 | 23:45
Ako ispadne od Kopenhagena, Zvezdi otvoren put za LE!
Fudbaleri Crvene zvezde pripremaju se za utorak i prvi duel sa Kopenhagenom u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, koji će biti odigran u Beogradu od 20.45. 

U slučaju da eliminišu rivala iz Danske, crveno-beli će preuzeti njegovu ulogu nosioca i u poslednjoj rundi borbe za mesto u grupnoj fazi elitnog takmičenja biće među povlašćenima na žrebu (ponedeljak u podne). To znači da bi srpski šampion za rivale mogao da dobije švajcarski Jang Bojs, češku Slaviju Prag ili nekog od pobednika duela APOEL (Kipar) - Karabag (Azerbejdžan) i Maribor (Slovenija) - Rozenborg (Norveška).

Ukoliko Zvezda prođe Kopenhagen, bez obzira na učinak protiv narednog rivala imaće obezbeđeno učešće u grupnoj fazi Lige Evrope. Ako, ipak, ispadne od Danaca, moraće do tog cilja kroz poslednje kolo kvalifikacija, a tamo bi za rivala mogla da dobije nekog od pobednika mečeva Makabi Tel Aviv (Izrael) - Suduva (Litvanija), Ararat (Jermenija) - Saburtalo (Gruzija), Riga (Letonija) - Helsinki(Finska), Didelanž (Luksemburg) - Nome Kalju(Estonija) i Šerif (Moldavija) - AIK (Švedska).

Ovog leta crveno-beli su već igrali sa Suduvom i Helsinkijem, koje su eliminisali iz borbe za mesto u Ligi šampiona.

Žreb za Ligu Evrope je takođe u ponedeljak, ali od 13.30.

Crvenu zvezdu u utorak (20.45) očekuje najvažnija utakmica ovog leta protiv danskog Kopenhagena, koja ekipi Vladana Milojevića može da obezbedi plasman u grupnu fazu Lige Evrope i uvede je u predvorje Lige šampiona. Na stadionu Rajko Mitić je sve posvećeno prolasku u plej-of elitnog takmičenja, ali čak i ako se to ne dogodi crveno-beli će imati velike izglede da se nađu u grupnoj fazi Lige Evrope.

UEFA je odredila grupe za žreb plej-ofa Lige Evrope, koji je na programu u ponedeljak od 13.30, a srpski šampion se našao među povlašćenim timovima Grupe 1 i potencijalni protivnici će mu biti pet pobednika trećeg kola Lige Evrope iz staze šampiona.

Među najtežim potencijalnim protivnicima su Makabi iz Tel Aviva, moldavski Šerif i švedski AIK. Šampion Izraela u trećem kolu igra sa litvanskom Suduvom, koju je Crvena zvezda eliminisala na startu kvalifikacija. Jedan od potencijalnih protivnika je i Helsinki, koji u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igra protiv Letonske Rige. Tu su još i pobednici okršaja jermenskog Ararata i gruzijskog Saburtala i Didelanža iz Luskemburga i estonskog Kalju Nomea. Šerif i AIK će međusobno odmeriti snage u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Crvena zvezda će se prvobitno u ponedljek od 12 časova naći na žrebu plej-ofa za Ligu šampiona, gde će takođe, ovoga puta zahvaljujući Kopenhagenu biti među povlašćenim timovima.

GRUPA 1:

Povlašćeni:

Meč 1: Kluž (Rumunija) - Seltik (Škotska)
Meč 2: Dinamo Zagreb (Hrvatska) - Ferencvaroš (Mađarska)
Meč 3: Crvena zvezda (Srbija) - Kopenhagen (Danska)

Nepovlašćeni:

Pobednik meča 1: Makabi Tel Aviv (Izraeč) - Suduva (Litvanija)
Pobednik meča 2: Ararat (Jermeni) - Saburtalo (Gruzija)
Pobednik meča 3: Riga (Letonija) - Helsinki (Finska)
Pobednik 4: Didelanž (Luksemburg) - Nome Kalju (Estonija)
Pobednik meča 5: Šerif (Moldavija) / AIK (Švedska)

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar