Нека се понови Хокенхајм - Хунгароринг то заслужује!

После аквапланинг забаве у Немачкој, на свакако најузбудљивијој трци новије Ф1 ере, Ферари јури прву победу у сезони. . . Мерцедесу треба утеха због тоталног подбачаја на домаћем терену.

Остали спортови 02.08.2019 | 22:15
Нека се понови Хокенхајм - Хунгароринг то заслужује!
Хајде да верујемо да ВН Немачке није била тек пролазна тачка некада нам милог и драгог узбуђења кога Ф1 у основи носи. Ако бар трећину виђеног узбуђења будемо видели на Хунгарорингу, биће то кладилачким жаргоном дупла победа спорта који је због оних Сребрних стрела у нашем атару почела да замире, односно гаси сваку навијачку сласт. На ту тему, поново имамо нешто да кажемо. Апостроф је изнова на временским приликама, па призивамо кишу свевишњу да ако није лења, поново у недељу од 15.10 часова заголица аквапланингом Пирелијеве пнеуматике болида целог стартног грида. Сећате се прошле недеље као су баш те капљице Хамилтона, Ботаса и другаре као хокејашке пакове бацале ка оној несрећној Мерцедес – Бенц реклами којој баш не беше суђено да преживи трку на Хокенхајму.

Иначе, на првом незваничном тренингу Луис Хамилтон је био набољи, друго време поставио је Макс Ферштапен, а за њим су штоперицу зауставили Себастијан Фетел, Пјер Гасли и Кевин Магнусен! Валтерија Ботаса нема, па је то тренутно најважнија информација са стазе. Мотор његове "W10" Србрне стреле изгледа је у проблему. Мерцедес ће морати брзо да реагује у вези са погонском јединицом, како би екипа имала довољно времена да узрати возачу и пружи му машину с којом може да се такмичи.  На другом тренингу у први план избио је Пјер Гасли, а одмах иза био је Макс Ферштапен. Луис Хамилтон и Валери Ботас су на крају били трећепласирани, односно четвртопласирани.

Занима ли вас Ферари, црвена машинерија, која је геле чуда срећним одлукама лепо водила двојац на трци по немачком асфалту, иако су им тренинг сесије биле па мало је рећи класична бламажа за тимске боје? Наравно, а епилог знате, па послушајмо шта уочи ВН Мађарске каже Матија Биното, шеф Скудерије.

„Будимпешта је стаза на којој је хлађење обично важан фактор, односно место где се болиди возе под максималном конфигурацијом даунфорса. Гуме су под великим притиском због кривина. Биће врло важно видети да ли се наш болид поправио на различитим типовима стаза”.

Цитат, шефа Ферарија који баш верује Себу Фетелу и Шарлу Леклеру могли би назвати и есенцијом најаве ВН Мађарске. Наиме, Мерцедес АМГ Петронас је макар до сада кубурио са хлађењем агрегата, што је неки вид бољке која се са генерације на генерацију преноси са спорадичним одступањима кроз Дајмлер породицу. Временска прогноза каже данас је могућа киша, сутра такође, и то пре подне, а у недељу сија сунце, али неће бити претопло, нешто испод 30 степени целзијуса, тачније око 26.

То је кључ приче, односно номинације Мерцедеса за победу на трци. Навијачи Ферарија и Ред Була се надају да неће бити дупла... 

Укратко, Ферари очајнички жели да оконча сезону победом, али наглашавамо да им Хунгароринг генерално не лежи. Битно им је много, јер упркос најавама навијачки оријентисаних, односно резултатима из педсезоне заведених стручних коментатора, Скудерија до данас није остварила ни једну победу, док је у истом периоду лане имала чак четири. Што се тиче Ред Була, они су умели да изненаде, али овде, тачније на ВН Мађарске добар резултат Макса Ферштапена не би био никакво изненаење зато што Хунгароринг лежи његовом болиду. Надаље, на Мекларен треба рачунати као за бодове спреман тим, коме ће за петама по перформансама болида највероватније бити Торо Росо.

О осталима, макар у овом моменту нема смисла распредати широке приче, јер видеће се на тренинзима ко се и у ком смеру трудио у протеклој недељи. Зато констатујемо да су већ горе поменути тимови најинтересантнији, те да ће бити интересантно њихово понашање на стази са две ДРС зоне.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар