КИН: Пикси коначно узео бод!

Два гола из пенала у надокнади за спас Гуанових амбиција! Милорад Мажић судио сусрет између Шенжена и Пекинг Женхеа.

Фудбал 02.08.2019 | 19:17
КИН: Пикси коначно узео бод!
Иза нас је пет веома интересантних утакмица у оквиру 21. кола кинеског шампионата. Голова је било на све стране, а на крају дана можемо да кажемо да већих промена на табели није било, те да се борба за шампионску титулу и битка за опстанак на другом крају табеле сада само додатно закомпликовала.

Кренимо од вероватно и најважнијег дуела, између Пекинг Гуана и Хебеија. Мучио се домаћин током читаве утакмице да пробије бедем гостију, који су се грчевито бранили и желели су да дођу до злата вредног бода у борби за опстанак. И чинило се да ће у томе и успети, а онда је уследила магична надокнада времена.

Домаћи су дошли не до једног, већ до два казнена ударца. Прво је у 92. минуту Ренато Аугусто преузео одговорност и погодио без грешке за велико славље на стадиону у главном граду Кине. А само пет минута касније, са истог места је „распалио“ Бакамбу са доста мање притиска и поставио коначних 2:0. Спас у последњи час.



Гуангџоу Р&Ф који са клупе и даље предводи наш Драган Стојковић-Пикси коначно је прекинуо серију пораза, али поново није дошао до победе. Данас им је на ноге дошао Ђијангсу Сунинг, а бодови су на крају подељени, можда и најправедније.

Први су до поготка дошли домаћи преко сјајног Ерана Захавија који је наставио да решета и којем је то чак 24 гол у текућем шампионату, што га смешта на убедљиво прво место листе стрелаца, чак десет погодака испред Јаника Караска из Даљена. Но, поравнање је стигло већ који минут касније, пошто је Алекс Теишеира на асистенцију Ванга Сонга успео да доведе госте у егал позицију.

И други гол Гуангџоуа постигао је Израелац. Дија Саба је на асистенцију Ерана Захавија по други пут на овом мечу довео домаћине у предност, али Ђијангсу је поново узвратио преко Едера, за коначних 2:2.



Исти резултат виђен је и на сусрету између Шангај Шенхуе и Вухан Зала. Но, тамо је виђен нешто другачији развој ситуације. Гости су повели преко Леа Баптистаа, а Ким Шин-Вок се потрудио да већ до паузе донесе предност домаћем тиму. Кратко је и она потрајала, пошто је Куаси у 48. минуту поново довео меч у егал, а резултат се до краја није мењао, иако је Куаси имао пенал у 80. минуту утакмице.

Када је реч о борби за опстанак, Шенжен је играо важан меч на свом терену против Пекинг Женхеа. Добро су домаћи почели, пошто је Џон Мари у 26. минуту довео овај састав у предност, али се све срушило у 44. минуту када је Жу Баођије изједначио на 1:1, а тај резултат остао је на снази све до последњег судијског звиждука. Меч је иначе судио српски арбитар Милорад Мажић.

За крај, дуел који је имао најмањи утицај на борбу на два краја табеле играо се у Чунгћингу. Домаћи Лифан је угостио Даљен Јифанг и на крају био убедљиво поражен. Странци су се највише питали, па је тако гост у 38. минуту преко Рондона дошао до предности. Ипак, у 43. минуту је Фернандињо изједначио резултат и наговестио да бисмо могли да гледамо занимљив расплет.

До њега ипак није дошло, пошто је Даљен головима Караска у 59. минуту и Рондона у 63. минуту решио питање победника и тиме поставио коначних 1:3.

КИНА 1 - 21. КОЛО

Петак

Чунгћинг - Даљен 1:3 (1:1)
Шангај Шенхуа - Вухан Зал 2:2 (2:1)
Шенжен - Пекинг Женхе 1:1 (1:1)
Гуангжоу Р&Ф - Пекинг Женхе 2:2 (1:1)
Пекинг Гуан - Хебеј 2:0 (0:0)



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар