KIN: Piksi konačno uzeo bod!

Dva gola iz penala u nadoknadi za spas Guanovih ambicija! Milorad Mažić sudio susret između Šenžena i Peking Ženhea.

Fudbal 02.08.2019 | 19:17
KIN: Piksi konačno uzeo bod!
Iza nas je pet veoma interesantnih utakmica u okviru 21. kola kineskog šampionata. Golova je bilo na sve strane, a na kraju dana možemo da kažemo da većih promena na tabeli nije bilo, te da se borba za šampionsku titulu i bitka za opstanak na drugom kraju tabele sada samo dodatno zakomplikovala.

Krenimo od verovatno i najvažnijeg duela, između Peking Guana i Hebeija. Mučio se domaćin tokom čitave utakmice da probije bedem gostiju, koji su se grčevito branili i želeli su da dođu do zlata vrednog boda u borbi za opstanak. I činilo se da će u tome i uspeti, a onda je usledila magična nadoknada vremena.

Domaći su došli ne do jednog, već do dva kaznena udarca. Prvo je u 92. minutu Renato Augusto preuzeo odgovornost i pogodio bez greške za veliko slavlje na stadionu u glavnom gradu Kine. A samo pet minuta kasnije, sa istog mesta je „raspalio“ Bakambu sa dosta manje pritiska i postavio konačnih 2:0. Spas u poslednji čas.



Guangdžou R&F koji sa klupe i dalje predvodi naš Dragan Stojković-Piksi konačno je prekinuo seriju poraza, ali ponovo nije došao do pobede. Danas im je na noge došao Đijangsu Suning, a bodovi su na kraju podeljeni, možda i najpravednije.

Prvi su do pogotka došli domaći preko sjajnog Erana Zahavija koji je nastavio da rešeta i kojem je to čak 24 gol u tekućem šampionatu, što ga smešta na ubedljivo prvo mesto liste strelaca, čak deset pogodaka ispred Janika Karaska iz Daljena. No, poravnanje je stiglo već koji minut kasnije, pošto je Aleks Teišeira na asistenciju Vanga Songa uspeo da dovede goste u egal poziciju.

I drugi gol Guangdžoua postigao je Izraelac. Dija Saba je na asistenciju Erana Zahavija po drugi put na ovom meču doveo domaćine u prednost, ali Đijangsu je ponovo uzvratio preko Edera, za konačnih 2:2.



Isti rezultat viđen je i na susretu između Šangaj Šenhue i Vuhan Zala. No, tamo je viđen nešto drugačiji razvoj situacije. Gosti su poveli preko Lea Baptistaa, a Kim Šin-Vok se potrudio da već do pauze donese prednost domaćem timu. Kratko je i ona potrajala, pošto je Kuasi u 48. minutu ponovo doveo meč u egal, a rezultat se do kraja nije menjao, iako je Kuasi imao penal u 80. minutu utakmice.

Kada je reč o borbi za opstanak, Šenžen je igrao važan meč na svom terenu protiv Peking Ženhea. Dobro su domaći počeli, pošto je Džon Mari u 26. minutu doveo ovaj sastav u prednost, ali se sve srušilo u 44. minutu kada je Žu Baođije izjednačio na 1:1, a taj rezultat ostao je na snazi sve do poslednjeg sudijskog zvižduka. Meč je inače sudio srpski arbitar Milorad Mažić.

Za kraj, duel koji je imao najmanji uticaj na borbu na dva kraja tabele igrao se u Čungćingu. Domaći Lifan je ugostio Daljen Jifang i na kraju bio ubedljivo poražen. Stranci su se najviše pitali, pa je tako gost u 38. minutu preko Rondona došao do prednosti. Ipak, u 43. minutu je Fernandinjo izjednačio rezultat i nagovestio da bismo mogli da gledamo zanimljiv rasplet.

Do njega ipak nije došlo, pošto je Daljen golovima Karaska u 59. minutu i Rondona u 63. minutu rešio pitanje pobednika i time postavio konačnih 1:3.

KINA 1 - 21. KOLO

Petak

Čungćing - Daljen 1:3 (1:1)
Šangaj Šenhua - Vuhan Zal 2:2 (2:1)
Šenžen - Peking Ženhe 1:1 (1:1)
Guangžou R&F - Peking Ženhe 2:2 (1:1)
Peking Guan - Hebej 2:0 (0:0)



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar