ЛЕ: Ако избаци Турке, Партизан можда у Москву, Солун...!

Партизан ће у 3. колу квалификација за Лигу Европе играти против турског Малатијаспора, а ако га елиминише, ево где би могао да иде у наредној рунди.  Скраћен списак: Партизан у плеј-офу може на Спартак, Стразбур, АЗ Алкмар. . .  Пожељнији противници Тун, Молде, Маријопољ. . . Наравно, ако црно-бели прођу Малатију.

Фудбал 02.08.2019 | 23:33
ЛЕ: Ако избаци Турке, Партизан можда у Москву, Солун...!
Наравно, никада не треба гледати много унапред, поготово не у фудбалу, јер смо сви видели шта се десило несуђеном противнику Партизана у 2. колу квалификација, шкотском Килманроку, а његови навијачи, убеђени да не можће да се догоди изнанђење, унапред купили авионске карте за Београд...

Партизан ће, дакле, у 3. колу квалификација за Лигу Европе, играти против турског Малатијаспора, који је елиминисао љубљанску Олимпију и свакако да није за потцењивање, а у којем игра и бивши фудбалер Црвене звезде Мичел Доналд.

УЕФА је већ одредила потенцијалне ривале за 4. коло квалификација за Лигу Европе, а жреб је у понедељак. 

Партизан би, ако елиминише турску екипу, могао на једног од победника ових парова:

Тун (Швајцарска) - Спартак Москва (Русија)
Молде (Норвешка) - Арис Солун (Грчка)
Локомотива Пловдив (Бугарска) - Стразбур (Француска)
Марипољ (Украјина) - АЗ Алкмар (Холандија)
Нефчи (Азербејждан) - Бнеи Јехуда Тел Авив (Израел)

Већ на први поглед јасно је да ниједан противник неће бити лак и да је готово сваки "замка".

Рецимо, ако би московски Спартак избацио Тун, а црно-бели извукли Московљане, то би би значило као да игра "вечити дерби", јер је познато да су навијачи Спартака у братским односима са навијачима Црвене звезде и да једни друге често госте.

Или солунски Арис. А зна се да су Гробари браћа са навијачима ПАОК-а, мада би ту имали и те какву подршку. Норвешки Молде, који игра против Ариса, избацио је Чукарички и показао да поседује врло квалитетну екипу. 

Занимљив би био, рецимо, и поновни сусрет са АЗ Алкмаром, са којим су црно-бели већ играли у групној фази Лиге Европе у оној чувеној сезони 2015/16. Тада је Партизан два пута добио Алмкмар, други пут у Холандији (2:1) и у последњем колу био му је потребан само бод против немачког Аугзбурга. Познато је како се несрећно завршило по црно-беле... Занимљиво је да је тада члан АЗ Алкмара био Рајко Брежанчић, који се овог лета вратио у Партизан.

Овако на прву лопту делује да би Спартак из Москве био најтежи могући ривал црно-белима у евентуалном дуелу у плеј-офу, а ту су још и Стразбур, АЗ Алкмар...

Могуће је рецимо да опет гледамо судар црно-белих против Туна ако Швајцарски тим направи изненађење против Спартака, или рецимо против Молдеа који је у другом колу квалификација био бољи од Чукаричког.

Српски тим је у групи повлашћених клубова и неће се састајати са тежим ривалима попут Браге, Ајнтрахта, Малмеа или Викторије Плзењ.

Наравно, Партизан пре свега мора да се концентрише да добро одради посао против Малатије која је прошла Олимпију из Љубљане. Биће то врло незгодан посао за тим Сава Милошевића, али велики подстрек за црно-беле требало би да буде и то што је Такума Асано стигао у тим.

Ако црно-бели успеју да прескоче препреку звану Малатија, онда могу да размишљају о наредном противнику. А сада је избор скраћен на пет парова.

Иначе, Партизан је већ зарадио више од 500.000 евра од досадашњег учешћа у квалификацијама за групну фазу Лиге Европе. Самим пласманом добија 260.000 евра, а победама у два меча у 2. колу квалификација, додатно је зарадио 280.000 евра.

Евентуалним пласманом у последње, 4. коло квалификација (плеј-оф), Партизан б би зарадио минимум додатних 300.000 €, али би му се тај износ исплатио само ако потом у плеј-офу не би имао успеха, односно не пласира се у групну фазу Лиге Европе. 

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар