LE: Ako izbaci Turke, Partizan možda u Moskvu, Solun...!

Partizan će u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igrati protiv turskog Malatijaspora, a ako ga eliminiše, evo gde bi mogao da ide u narednoj rundi.  Skraćen spisak: Partizan u plej-ofu može na Spartak, Strazbur, AZ Alkmar. . .  Poželjniji protivnici Tun, Molde, Marijopolj. . . Naravno, ako crno-beli prođu Malatiju.

Fudbal 02.08.2019 | 23:33
LE: Ako izbaci Turke, Partizan možda u Moskvu, Solun...!
Naravno, nikada ne treba gledati mnogo unapred, pogotovo ne u fudbalu, jer smo svi videli šta se desilo nesuđenom protivniku Partizana u 2. kolu kvalifikacija, škotskom Kilmanroku, a njegovi navijači, ubeđeni da ne možće da se dogodi iznanđenje, unapred kupili avionske karte za Beograd...

Partizan će, dakle, u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, igrati protiv turskog Malatijaspora, koji je eliminisao ljubljansku Olimpiju i svakako da nije za potcenjivanje, a u kojem igra i bivši fudbaler Crvene zvezde Mičel Donald.

UEFA je već odredila potencijalne rivale za 4. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, a žreb je u ponedeljak. 

Partizan bi, ako eliminiše tursku ekipu, mogao na jednog od pobednika ovih parova:

Tun (Švajcarska) - Spartak Moskva (Rusija)
Molde (Norveška) - Aris Solun (Grčka)
Lokomotiva Plovdiv (Bugarska) - Strazbur (Francuska)
Maripolj (Ukrajina) - AZ Alkmar (Holandija)
Nefči (Azerbejždan) - Bnei Jehuda Tel Aviv (Izrael)

Već na prvi pogled jasno je da nijedan protivnik neće biti lak i da je gotovo svaki "zamka".

Recimo, ako bi moskovski Spartak izbacio Tun, a crno-beli izvukli Moskovljane, to bi bi značilo kao da igra "večiti derbi", jer je poznato da su navijači Spartaka u bratskim odnosima sa navijačima Crvene zvezde i da jedni druge često goste.

Ili solunski Aris. A zna se da su Grobari braća sa navijačima PAOK-a, mada bi tu imali i te kakvu podršku. Norveški Molde, koji igra protiv Arisa, izbacio je Čukarički i pokazao da poseduje vrlo kvalitetnu ekipu. 

Zanimljiv bi bio, recimo, i ponovni susret sa AZ Alkmarom, sa kojim su crno-beli već igrali u grupnoj fazi Lige Evrope u onoj čuvenoj sezoni 2015/16. Tada je Partizan dva puta dobio Almkmar, drugi put u Holandiji (2:1) i u poslednjem kolu bio mu je potreban samo bod protiv nemačkog Augzburga. Poznato je kako se nesrećno završilo po crno-bele... Zanimljivo je da je tada član AZ Alkmara bio Rajko Brežančić, koji se ovog leta vratio u Partizan.

Ovako na prvu loptu deluje da bi Spartak iz Moskve bio najteži mogući rival crno-belima u eventualnom duelu u plej-ofu, a tu su još i Strazbur, AZ Alkmar...

Moguće je recimo da opet gledamo sudar crno-belih protiv Tuna ako Švajcarski tim napravi iznenađenje protiv Spartaka, ili recimo protiv Moldea koji je u drugom kolu kvalifikacija bio bolji od Čukaričkog.

Srpski tim je u grupi povlašćenih klubova i neće se sastajati sa težim rivalima poput Brage, Ajntrahta, Malmea ili Viktorije Plzenj.

Naravno, Partizan pre svega mora da se koncentriše da dobro odradi posao protiv Malatije koja je prošla Olimpiju iz Ljubljane. Biće to vrlo nezgodan posao za tim Sava Miloševića, ali veliki podstrek za crno-bele trebalo bi da bude i to što je Takuma Asano stigao u tim.

Ako crno-beli uspeju da preskoče prepreku zvanu Malatija, onda mogu da razmišljaju o narednom protivniku. A sada je izbor skraćen na pet parova.

Inače, Partizan je već zaradio više od 500.000 evra od dosadašnjeg učešća u kvalifikacijama za grupnu fazu Lige Evrope. Samim plasmanom dobija 260.000 evra, a pobedama u dva meča u 2. kolu kvalifikacija, dodatno je zaradio 280.000 evra.

Eventualnim plasmanom u poslednje, 4. kolo kvalifikacija (plej-of), Partizan b bi zaradio minimum dodatnih 300.000 €, ali bi mu se taj iznos isplatio samo ako potom u plej-ofu ne bi imao uspeha, odnosno ne plasira se u grupnu fazu Lige Evrope. 

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar