Готово: Пао је свјетски рекорд за дефанзивце!

Оборен рекорд: Имамо новог најскупљег дефанзивца! Капитално појачање Манчестер јунајтеда.

Фудбал 02.08.2019 | 20:02
Готово: Пао је свјетски рекорд за дефанзивце!
Како се наводи, Лестер и Јунајтед су успели да се договоре око цене Мегвајера после вишемесечне саге.

"Црвени ђаволи" би требало да "лисицама" плате око 92 милиона евра, али још није познато да ли ће све бити одмах исплаћено или у ратама, као и да ли ће трансфер укључивати бонусе.

Подсетимо, 26-годишњи штопер репрезентације Енглеске није био у саставу за Лестеров меч против Аталанта у петак, што је био први знак да ће и званично напустити екипу.

Мегвајер је пре Лестера наступао за Шефилд Јунајтед, Хал и Виган, а за бившег шампиона Енглеске одиграо је 76 мечева у свим такмичењима.

Тим који предводи Оле Гунар Солскјер је претходно обезбедио потписе Арона Ван Бисаке из Кристал Паласа и Данијела Џејмса из Свонсија.

Претходних дана се најављивало, а енглески медији овог петка пишу да се и остварило – Хари Мегвајер ће за износ од 80 милиона фунти напустити Лестер и задужити опрему Манчестер јунајтеда!

Тиме ће 26-годишњи штопер постати најскупљи дефанзивац у историји фудбала. Досадашњи рекорд држао је Вирџил Ван Дајк, који је прешао из Саутемптона у Ливерпул за 75 милиона фунти. 

Подсетимо, Мегвајер је почетком седмице пропустио тренинг Лестера, а претходно је и обавестио клупско руководство да жели трансфер иако је уговор са шампионом Енглеске из 2016. године потписао до краја јуна 2023. године.

Договор је коначно пао! Како пише лондонски Телеграф, Манчестер је уговорио трансфер Харија Мегвајера, којим ће бити оборен светски рекорд за дефанзивце. У питању је сума од 85.000.000 фунти (92.800.000 евра), чиме је надмашена цифра од 75.000.000 фунти (84.650.000 евра) којом је Ливерпул откупио Вирџилаван Дајка из Саутемптона.

Скај Спорт је изашао са нешто нижом цифром (80.000.000 фунти или 87.340.000 евра), али је рекорд у сваком случају оборен.

Мегвајер је још јуче напустио тим који се спремао за пријатељки меч Аталантом на Кинг Пауверу, пошто је била присутна велика неизвесност око његовог преласка у редове црвених ђавола. Мегвајер је у четвртак имао састанак са менаџером Лестера Бренданом Роџерсом, где је наишао на разумевање поводом тренутне ситуације у којој се налази.

Манчестер јунајтед је покушао да снижи цифру коју су тражиле Лисице, а то је 85.000.000 фунти, плус 5.000.000 бонуса. Црвени ђаволи су првобитно нуздили 70.000.000 и бонусе, али са тим у клубу са Кинг Паувер стадиона нису желели да се сложе. Мегвајеру је очигледно било стало да се читав посао заврши што пре, како се не би ушло у сам финиш прелазног рока у Премијер лиги. Одлични енглески репрезентативац дуго је био на радару Црвних ђавола, чије је интересовање одбијено прошлог лета. Овог лета Лисице ипак нису могле да се одбране од снажног интересовања Манечестер јунајтеда.

Да је све близу краја било је јасно и приликом објављивања клупског снима у четвртак, на којем су представиљени бројеви играча за наредну сезону. На њему није било Мегвајера. Јунајтед је читав посао желео да заврши још у понедељак, када је Мегвајер такође пропустио тренинг Лестера, под изговорм да је болестан, али су Лисице ипак успеле да пролонгирају преговоре.

Лисице су направиле феноменалан посао са одличним дефанзивцем, којег су 2017. године довеле из Хала за обештећење од 13.700.000 евра. Он је убрзо својим играма, као и начином на који је наступао за национални тим, показао да је сазрео за велику сцену, коју ће му пружити долазак у један од највећих клубова на Острву.

Мегвајер у протекле две сезоне био главни играч Лестера, за који је забележио 76 наступа у свим такмичењима и постигао пет голова. За Горди Албион је дебитовао 2017. године, а прошле се у потпуности усталио у тим и до сада забележио 20 наступа. Очекује се да ће у последњој линији Манчестер јунајтеда играти са Виктором Линделефом.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар