Gotovo: Pao je svjetski rekord za defanzivce!

Oboren rekord: Imamo novog najskupljeg defanzivca! Kapitalno pojačanje Mančester junajteda.

Fudbal 02.08.2019 | 20:02
Gotovo: Pao je svjetski rekord za defanzivce!
Kako se navodi, Lester i Junajted su uspeli da se dogovore oko cene Megvajera posle višemesečne sage.

"Crveni đavoli" bi trebalo da "lisicama" plate oko 92 miliona evra, ali još nije poznato da li će sve biti odmah isplaćeno ili u ratama, kao i da li će transfer uključivati bonuse.

Podsetimo, 26-godišnji štoper reprezentacije Engleske nije bio u sastavu za Lesterov meč protiv Atalanta u petak, što je bio prvi znak da će i zvanično napustiti ekipu.

Megvajer je pre Lestera nastupao za Šefild Junajted, Hal i Vigan, a za bivšeg šampiona Engleske odigrao je 76 mečeva u svim takmičenjima.

Tim koji predvodi Ole Gunar Solskjer je prethodno obezbedio potpise Arona Van Bisake iz Kristal Palasa i Danijela Džejmsa iz Svonsija.

Prethodnih dana se najavljivalo, a engleski mediji ovog petka pišu da se i ostvarilo – Hari Megvajer će za iznos od 80 miliona funti napustiti Lester i zadužiti opremu Mančester junajteda!

Time će 26-godišnji štoper postati najskuplji defanzivac u istoriji fudbala. Dosadašnji rekord držao je Virdžil Van Dajk, koji je prešao iz Sautemptona u Liverpul za 75 miliona funti. 

Podsetimo, Megvajer je početkom sedmice propustio trening Lestera, a prethodno je i obavestio klupsko rukovodstvo da želi transfer iako je ugovor sa šampionom Engleske iz 2016. godine potpisao do kraja juna 2023. godine.

Dogovor je konačno pao! Kako piše londonski Telegraf, Mančester je ugovorio transfer Harija Megvajera, kojim će biti oboren svetski rekord za defanzivce. U pitanju je suma od 85.000.000 funti (92.800.000 evra), čime je nadmašena cifra od 75.000.000 funti (84.650.000 evra) kojom je Liverpul otkupio Virdžilavan Dajka iz Sautemptona.

Skaj Sport je izašao sa nešto nižom cifrom (80.000.000 funti ili 87.340.000 evra), ali je rekord u svakom slučaju oboren.

Megvajer je još juče napustio tim koji se spremao za prijateljki meč Atalantom na King Pauveru, pošto je bila prisutna velika neizvesnost oko njegovog prelaska u redove crvenih đavola. Megvajer je u četvrtak imao sastanak sa menadžerom Lestera Brendanom Rodžersom, gde je naišao na razumevanje povodom trenutne situacije u kojoj se nalazi.

Mančester junajted je pokušao da sniži cifru koju su tražile Lisice, a to je 85.000.000 funti, plus 5.000.000 bonusa. Crveni đavoli su prvobitno nuzdili 70.000.000 i bonuse, ali sa tim u klubu sa King Pauver stadiona nisu želeli da se slože. Megvajeru je očigledno bilo stalo da se čitav posao završi što pre, kako se ne bi ušlo u sam finiš prelaznog roka u Premijer ligi. Odlični engleski reprezentativac dugo je bio na radaru Crvnih đavola, čije je interesovanje odbijeno prošlog leta. Ovog leta Lisice ipak nisu mogle da se odbrane od snažnog interesovanja Manečester junajteda.

Da je sve blizu kraja bilo je jasno i prilikom objavljivanja klupskog snima u četvrtak, na kojem su predstaviljeni brojevi igrača za narednu sezonu. Na njemu nije bilo Megvajera. Junajted je čitav posao želeo da završi još u ponedeljak, kada je Megvajer takođe propustio trening Lestera, pod izgovorm da je bolestan, ali su Lisice ipak uspele da prolongiraju pregovore.

Lisice su napravile fenomenalan posao sa odličnim defanzivcem, kojeg su 2017. godine dovele iz Hala za obeštećenje od 13.700.000 evra. On je ubrzo svojim igrama, kao i načinom na koji je nastupao za nacionalni tim, pokazao da je sazreo za veliku scenu, koju će mu pružiti dolazak u jedan od najvećih klubova na Ostrvu.

Megvajer u protekle dve sezone bio glavni igrač Lestera, za koji je zabeležio 76 nastupa u svim takmičenjima i postigao pet golova. Za Gordi Albion je debitovao 2017. godine, a prošle se u potpunosti ustalio u tim i do sada zabeležio 20 nastupa. Očekuje se da će u poslednjoj liniji Mančester junajteda igrati sa Viktorom Lindelefom.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar