Званично - Марковић код Теа и Ђорђевића!

Српски плејмејкер Стефан Марковић и званично је нови члан италијанског Виртуса из Болоње. Виртус је добио велико појачање.

Кошарка 03.08.2019 | 08:19
Званично - Марковић код Теа и Ђорђевића!
Марковић је дошао у Болоњу након две године играња Евролиге са руским Химкијем, а према претходно наведеним спекулацијама требало би да је потписао уговор на две године (1+1).

Он је претходно наступао за Зенит, Уникаху, Банвит, Валенсију, Тревизо, Хемофарм и Атлас, а претходне сезоне иамо је просек од пет поена и 3,8 асистенција по мечу.

"Веома сам срећан што ћу наредне године играти у Виртусу, сјајном клубу са великим амбицијама. Желим да победим и спреман сам да пружим много радости нашим навијачима. Свакако, чињеница да сам већ играо са Милошем и сарађивао са тренером Ђорђевићем, помоћи ће ми да се лакше уклопим. Али биће ми важно да што пре пронађем праву победничку повезаност са целим тимом. Само уз помоћ свих играча, можемо да побеђујемо и обрадујемо наше навијаче", рекао је Марковић за званични сајт Виртуса, по потписивању уговора.

Српски трио Марковић-Теодосић-Ђорђевић наредне сезоне такмичиће се у италијанском првенству и Еврокупу, док их годину дана касније највероватније очекује Евролига, путем специјалне позивнице.

Најављено - завршено. Стефан Марковић нови је кошаркаш Виртуса из Болоње.

На тај начин се Марковић вратио у Италију после осам година, Виртус га је представио као ново појачање и то значи да ће следеће сезоне играти под тренерском палицом Александра Ђорђевића, док ће му саиграч на позицији плејмејкера бити Милош Теодосић.

Марковић је већ играо у Италији када је у сезони 2010/2011 био играч Бенетон Тревиза.

Стефан је провео последње две сезоне играјући за Химки где је прошле сезоне у просеку давао 6,1 поен, имао 4,4 асистенције и имао 2,1 скок.

Марковић би према информацијама Еурохупса које су раније објављене требало да је потписао уговор на годину дана, уз опцију да сарадња буде продужена на још 12 месеци.

Биће то веома занимљив скуп српских играча у Виртусу који ће наредне сезоне играти у Еврокупу, а помиње се да је већ обезбедио играње у Евролиги у сезони 2020/2021.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар