Zvanično - Marković kod Tea i Đorđevića!

Srpski plejmejker Stefan Marković i zvanično je novi član italijanskog Virtusa iz Bolonje. Virtus je dobio veliko pojačanje.

Košarka 03.08.2019 | 08:19
Zvanično - Marković kod Tea i Đorđevića!
Marković je došao u Bolonju nakon dve godine igranja Evrolige sa ruskim Himkijem, a prema prethodno navedenim spekulacijama trebalo bi da je potpisao ugovor na dve godine (1+1).

On je prethodno nastupao za Zenit, Unikahu, Banvit, Valensiju, Trevizo, Hemofarm i Atlas, a prethodne sezone iamo je prosek od pet poena i 3,8 asistencija po meču.

"Veoma sam srećan što ću naredne godine igrati u Virtusu, sjajnom klubu sa velikim ambicijama. Želim da pobedim i spreman sam da pružim mnogo radosti našim navijačima. Svakako, činjenica da sam već igrao sa Milošem i sarađivao sa trenerom Đorđevićem, pomoći će mi da se lakše uklopim. Ali biće mi važno da što pre pronađem pravu pobedničku povezanost sa celim timom. Samo uz pomoć svih igrača, možemo da pobeđujemo i obradujemo naše navijače", rekao je Marković za zvanični sajt Virtusa, po potpisivanju ugovora.

Srpski trio Marković-Teodosić-Đorđević naredne sezone takmičiće se u italijanskom prvenstvu i Evrokupu, dok ih godinu dana kasnije najverovatnije očekuje Evroliga, putem specijalne pozivnice.

Najavljeno - završeno. Stefan Marković novi je košarkaš Virtusa iz Bolonje.

Na taj način se Marković vratio u Italiju posle osam godina, Virtus ga je predstavio kao novo pojačanje i to znači da će sledeće sezone igrati pod trenerskom palicom Aleksandra Đorđevića, dok će mu saigrač na poziciji plejmejkera biti Miloš Teodosić.

Marković je već igrao u Italiji kada je u sezoni 2010/2011 bio igrač Beneton Treviza.

Stefan je proveo poslednje dve sezone igrajući za Himki gde je prošle sezone u proseku davao 6,1 poen, imao 4,4 asistencije i imao 2,1 skok.

Marković bi prema informacijama Eurohupsa koje su ranije objavljene trebalo da je potpisao ugovor na godinu dana, uz opciju da saradnja bude produžena na još 12 meseci.

Biće to veoma zanimljiv skup srpskih igrača u Virtusu koji će naredne sezone igrati u Evrokupu, a pominje se da je već obezbedio igranje u Evroligi u sezoni 2020/2021.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar