Креће ''најлуђа лига'': Митар и "понављачи"...!

Креће нова сезона Чемпионшипа. Лидс, Фулам и Кардиф главни фаворити за улазак у Премијер лигу.

Фудбал 02.08.2019 | 19:29
Креће ''најлуђа лига'': Митар и "понављачи"...!
Одбројавању је дошао крај. Вечерас је на програму прво коло Чемпионшипа, у којем нас и ове сезоне очекује 46 рунди "туче" за награду од преко 200.000.000 евра. Част да отворе такмичење у најјачем друголигашком друштву на планети, јачем и богатијем од већине националних првенстава имају Лутон и Мидлзбро.

Отворених питања је увек много, јер нас Чемпионшип сезонама већ уверава да све прогнозе падају у воду. Видело се то у протеклој кампањи када се чинило да је Лидс сигуран учесник најјачег друштва на Острву, да би потом посрнуо и "пао годину". Сада чета Марсела Бијелсе, који је одлучио да настави започет посао у Јоркширу, креће одлучнија него икад да заврши недовршен посао, а ангажовање Елдера Косте, Џека Херисона и повратак Џека Кларка на позајмицу распламсало је ионако ужарену Лидсову публику.

Уз Јоркширце, главни кандидат за директно место за промоцију је Фулам, од кога се очекује да се брзо подигне на ноге после испадања из Премијер лиге. Миљеник навијача са Крејвен Котижа Скот Паркер постављен је за менаџера, док је српски нападач Александар Митровић продужио уговор са Колибашима, решен да их врати на највећу националну сцену. Митрогол би велику помоћ требало да има од Ивана Кавалеира и Ентонија Нокарта, који су већ имали искуство уласка у Премијер лигу.

Континуитет је карта на коју игра још један "лузер" из претходне сезоне, Кардиф. Плаве птице ће у поход на велике новце и славу поново да предводи Нил Ворнок, који кроз који месец улази у осму деценију живота. Велшки састав махом је сачувао окосницу екипе и требало би да има значајну улогу у шампионату.

Славен Билић се суочава са великим очекивањима Врећица из Западног Мидландса. Екипа са Хоторнса полаже наде у хрватског стручњака, који има задатак да "очисти неред" који су оставили Дарен Мур и Џејмс Шан. Иза Вест Бромвича је разочаравајуће испадање од најљућег ривала Астон Виле у плеј-офу за промоцију, али Билићу неће бити лако јер је остао без навалног тандема који је одлично сарађивао. Двајт Гејл и Џеј Родригез чествовали су у 46 голова Врећица протекле сезоне.

Међу тимове који могу да се нађу у плеј-офу налази се и Брентфорд. Пчеле су продале штопера Езрија Консу Астон Вили за 13.300.000 евра, али су за двоструко мање новца ангажовали замену у лику Понтуса Јансона из Лидса. Укупно су спискале преко 20.000.000 и сва је прилика да ће многима да закомпликују планове.

За изненађење би могао да се побрине Стоук. После разочаравајуће године овенчане заузимањем 16. места на табели Потерси су на кормило поставили Нејтана Џонса, који је увео Лутон у други ранг, па су им амбиције порасле. Отарасили су се искусних - неки би рекли истрошених - Чарлија Адама и Дарена Флечера, док су новајлије жељне успеха.

У категорију оних који пуцају на место у баражу за Премијер лигу спадају још Хадерсфилд, Дерби, Бристол Сити и Шефилд Венздеј, док се борба за опстанак предвиђа Лутону, Милволу и Квинс Парк Ренџерсу.

Збирно посматрано клубови су потрошили више од 126.000.000 евра на појачања, док су инкасирали преко 220.000.000 европских новчаница. Најскупљи трансфер остварио је Хадерсфилд ангажовањем Исака Мбензе за 12.500.000 евра из Монпељеа, док је најуноснију продају извршио Свонси продавши најбољег играча Оливера Мекбернија за 20.000.000 евра. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар