Kreće ''najluđa liga'': Mitar i "ponavljači"...!

Kreće nova sezona Čempionšipa. Lids, Fulam i Kardif glavni favoriti za ulazak u Premijer ligu.

Fudbal 02.08.2019 | 19:29
Kreće ''najluđa liga'': Mitar i "ponavljači"...!
Odbrojavanju je došao kraj. Večeras je na programu prvo kolo Čempionšipa, u kojem nas i ove sezone očekuje 46 rundi "tuče" za nagradu od preko 200.000.000 evra. Čast da otvore takmičenje u najjačem drugoligaškom društvu na planeti, jačem i bogatijem od većine nacionalnih prvenstava imaju Luton i Midlzbro.

Otvorenih pitanja je uvek mnogo, jer nas Čempionšip sezonama već uverava da sve prognoze padaju u vodu. Videlo se to u protekloj kampanji kada se činilo da je Lids siguran učesnik najjačeg društva na Ostrvu, da bi potom posrnuo i "pao godinu". Sada četa Marsela Bijelse, koji je odlučio da nastavi započet posao u Jorkširu, kreće odlučnija nego ikad da završi nedovršen posao, a angažovanje Eldera Koste, Džeka Herisona i povratak Džeka Klarka na pozajmicu rasplamsalo je ionako užarenu Lidsovu publiku.

Uz Jorkširce, glavni kandidat za direktno mesto za promociju je Fulam, od koga se očekuje da se brzo podigne na noge posle ispadanja iz Premijer lige. Miljenik navijača sa Krejven Kotiža Skot Parker postavljen je za menadžera, dok je srpski napadač Aleksandar Mitrović produžio ugovor sa Kolibašima, rešen da ih vrati na najveću nacionalnu scenu. Mitrogol bi veliku pomoć trebalo da ima od Ivana Kavaleira i Entonija Nokarta, koji su već imali iskustvo ulaska u Premijer ligu.

Kontinuitet je karta na koju igra još jedan "luzer" iz prethodne sezone, Kardif. Plave ptice će u pohod na velike novce i slavu ponovo da predvodi Nil Vornok, koji kroz koji mesec ulazi u osmu deceniju života. Velški sastav mahom je sačuvao okosnicu ekipe i trebalo bi da ima značajnu ulogu u šampionatu.

Slaven Bilić se suočava sa velikim očekivanjima Vrećica iz Zapadnog Midlandsa. Ekipa sa Hotornsa polaže nade u hrvatskog stručnjaka, koji ima zadatak da "očisti nered" koji su ostavili Daren Mur i Džejms Šan. Iza Vest Bromviča je razočaravajuće ispadanje od najljućeg rivala Aston Vile u plej-ofu za promociju, ali Biliću neće biti lako jer je ostao bez navalnog tandema koji je odlično sarađivao. Dvajt Gejl i Džej Rodrigez čestvovali su u 46 golova Vrećica protekle sezone.

Među timove koji mogu da se nađu u plej-ofu nalazi se i Brentford. Pčele su prodale štopera Ezrija Konsu Aston Vili za 13.300.000 evra, ali su za dvostruko manje novca angažovali zamenu u liku Pontusa Jansona iz Lidsa. Ukupno su spiskale preko 20.000.000 i sva je prilika da će mnogima da zakomplikuju planove.

Za iznenađenje bi mogao da se pobrine Stouk. Posle razočaravajuće godine ovenčane zauzimanjem 16. mesta na tabeli Potersi su na kormilo postavili Nejtana Džonsa, koji je uveo Luton u drugi rang, pa su im ambicije porasle. Otarasili su se iskusnih - neki bi rekli istrošenih - Čarlija Adama i Darena Flečera, dok su novajlije željne uspeha.

U kategoriju onih koji pucaju na mesto u baražu za Premijer ligu spadaju još Hadersfild, Derbi, Bristol Siti i Šefild Venzdej, dok se borba za opstanak predviđa Lutonu, Milvolu i Kvins Park Rendžersu.

Zbirno posmatrano klubovi su potrošili više od 126.000.000 evra na pojačanja, dok su inkasirali preko 220.000.000 evropskih novčanica. Najskuplji transfer ostvario je Hadersfild angažovanjem Isaka Mbenze za 12.500.000 evra iz Monpeljea, dok je najunosniju prodaju izvršio Svonsi prodavši najboljeg igrača Olivera Mekbernija za 20.000.000 evra. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar