Јовановић: Било би ми драже да се није десило Кузмићу!

Млади центар Црвене звезде жали због начина на који је прикључен репрезентацији Србије, али признаје да осећа велику част и привилегију што је међу изабраним кандидатима за дрес националног тима.

Кошарка 02.08.2019 | 19:43
Јовановић: Било би ми драже да се није десило Кузмићу!
Саобраћајна несрећа која је Огњена Кузмића задесила недељу дана уочи старта висинских припрема за Светски куп у Кини натерао је селектора Александра Ђорђевића и његове сараднике да направе измене у постојећем списку кандидата за дрес Србије и у тиму позову резервну варијанту - Николу Јовановића.

Момак који је Србију представљао у квалификацијама за највећу планетарну смотру ниједног тренутка није размишљао о томе да ли ће прихватити накнадни Ђорђевићев позив или не, већ је истог момента отказао све планове за одмор и почео да се спрема за велики рад који је њега, али и добар део екипе, сачекао на Копаонику. 

"За мене је велика част и привилегија што сам са овим момцима, нисам могао баш да будем срећан када сам добио позив јер сам јако добар са Кузмићем, знамо се још из 2016. године, када смо играли летњу лигу. Он је тада био у Голден Стејту, а ја у Лејкерсима. Више бих волео да се њему ништа није десило и да ја нисам добио позив. Чуо сам да му опоравак иде супер, на кућном је лечењу, све је како треба и сигурно ће се брзо опоравити", поручио је Јовановић.

Прошлу сезону некадашњи студент Универзитета УСЦ провео је на позајмици у Тренту, а после одласка Душана Ристића на позајмицу у Астану отварају му се врата потенцијалног останка у Црвеној звезди. 

"Био је то прави потез за мене, јер сам напредовао у сваком смислу, и кошаркашки и ван терена. Имао сам константне минуте, знао сам шта радим и како да помогнем екипи да победи што више утакмица".

А, да ли ће Никола Јовановић остати у Црвеној звезди и по почетку припрема, које ће засигурно дочекати у доброј форми, после педантног рада у националном тиму?

"Истекла ми је позајмица са Трентом, имам још годину дана важећег уговора са Звездом. Спреман сам за даљи рад, бићу на припремама од августа. Било је мало разговора са управом и тренером, све је протекло како треба". 

На репрезентативним припремама тренутно ради у директним окршајима с Николом Милутиновим и Мирославом Радуљицом, док се још чекају доласци Николе Јокића и Бобана Марјановића, тренутно одсутних због стриктних НБА правила...

"Мени је јако важно што имам прилику да радим с таквим играчима. Гледам сваки дан као најмлађи да што више купим финти и ситница из игре од њих и да напредујем на најбољи могући начин", прича Јовановић, а упитан да ли је од некога конкретно тражио савете каже:

"Купим кроз игру. Игра се доста и тренира, завршавамо ускоро и трећи мини-циклус. Сви смо под једним кровом, имамо све на једном месту, сваки пут када смо имали слободан дан је било лоше време, па смо остајали у хотелу, пили кафе и дружили се, па смо се више зближили".

Ових дана се највише у јавности прича о бројним отказима америчких репрезентативаца, што је отворило врата калкулацијама да је и златно одличје достижно.

"Не треба само обраћати пажњу на Американце, има седам-осам тимова који су конкурентни за медаљу. Ми трљамо руке што та већа имена Американаца отказују, али ови млађи ће бити још мотивисанији, тако да ће са њима бити тешко како год да окренете".

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар