Jovanović: Bilo bi mi draže da se nije desilo Kuzmiću!

Mladi centar Crvene zvezde žali zbog načina na koji je priključen reprezentaciji Srbije, ali priznaje da oseća veliku čast i privilegiju što je među izabranim kandidatima za dres nacionalnog tima.

Košarka 02.08.2019 | 19:43
Jovanović: Bilo bi mi draže da se nije desilo Kuzmiću!
Saobraćajna nesreća koja je Ognjena Kuzmića zadesila nedelju dana uoči starta visinskih priprema za Svetski kup u Kini naterao je selektora Aleksandra Đorđevića i njegove saradnike da naprave izmene u postojećem spisku kandidata za dres Srbije i u timu pozovu rezervnu varijantu - Nikolu Jovanovića.

Momak koji je Srbiju predstavljao u kvalifikacijama za najveću planetarnu smotru nijednog trenutka nije razmišljao o tome da li će prihvatiti naknadni Đorđevićev poziv ili ne, već je istog momenta otkazao sve planove za odmor i počeo da se sprema za veliki rad koji je njega, ali i dobar deo ekipe, sačekao na Kopaoniku. 

"Za mene je velika čast i privilegija što sam sa ovim momcima, nisam mogao baš da budem srećan kada sam dobio poziv jer sam jako dobar sa Kuzmićem, znamo se još iz 2016. godine, kada smo igrali letnju ligu. On je tada bio u Golden Stejtu, a ja u Lejkersima. Više bih voleo da se njemu ništa nije desilo i da ja nisam dobio poziv. Čuo sam da mu oporavak ide super, na kućnom je lečenju, sve je kako treba i sigurno će se brzo oporaviti", poručio je Jovanović.

Prošlu sezonu nekadašnji student Univerziteta USC proveo je na pozajmici u Trentu, a posle odlaska Dušana Ristića na pozajmicu u Astanu otvaraju mu se vrata potencijalnog ostanka u Crvenoj zvezdi. 

"Bio je to pravi potez za mene, jer sam napredovao u svakom smislu, i košarkaški i van terena. Imao sam konstantne minute, znao sam šta radim i kako da pomognem ekipi da pobedi što više utakmica".

A, da li će Nikola Jovanović ostati u Crvenoj zvezdi i po početku priprema, koje će zasigurno dočekati u dobroj formi, posle pedantnog rada u nacionalnom timu?

"Istekla mi je pozajmica sa Trentom, imam još godinu dana važećeg ugovora sa Zvezdom. Spreman sam za dalji rad, biću na pripremama od avgusta. Bilo je malo razgovora sa upravom i trenerom, sve je proteklo kako treba". 

Na reprezentativnim pripremama trenutno radi u direktnim okršajima s Nikolom Milutinovim i Miroslavom Raduljicom, dok se još čekaju dolasci Nikole Jokića i Bobana Marjanovića, trenutno odsutnih zbog striktnih NBA pravila...

"Meni je jako važno što imam priliku da radim s takvim igračima. Gledam svaki dan kao najmlađi da što više kupim finti i sitnica iz igre od njih i da napredujem na najbolji mogući način", priča Jovanović, a upitan da li je od nekoga konkretno tražio savete kaže:

"Kupim kroz igru. Igra se dosta i trenira, završavamo uskoro i treći mini-ciklus. Svi smo pod jednim krovom, imamo sve na jednom mestu, svaki put kada smo imali slobodan dan je bilo loše vreme, pa smo ostajali u hotelu, pili kafe i družili se, pa smo se više zbližili".

Ovih dana se najviše u javnosti priča o brojnim otkazima američkih reprezentativaca, što je otvorilo vrata kalkulacijama da je i zlatno odličje dostižno.

"Ne treba samo obraćati pažnju na Amerikance, ima sedam-osam timova koji su konkurentni za medalju. Mi trljamo ruke što ta veća imena Amerikanaca otkazuju, ali ovi mlađi će biti još motivisaniji, tako da će sa njima biti teško kako god da okrenete".

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar