Партизанов "вундеркинд": Ријешили смо се ових, добро је!

Партизанова публика има новог љубимца - тинејџера Филипа Стевановића. Дао је гол на европском дебију. Ево какви су му утисци.

Фудбал 02.08.2019 | 17:30
Партизанов "вундеркинд": Ријешили смо се ових, добро је!
Млађани Филип Стевановић памтиће 1. август 2019. године до краја живота. Овај младић је добио прилику да упише своју прву такмичарску европску утакмицу и у њој је дао гол!

Стевановић је дебитовао за први тим Партизана децембра прошле године против Радничког у Нишу и већ тада је наговестио да би од њега "могло да буде нешто".    

"Нисам имао трему, јер имам велику жељу за доказивањем и захвалан сам стварно целом стручном штабу на указаној шанси и целој екипи што ме опуштају сваким даном све више и више, на утакмицама поготово", сумирао је утиске овај тинејџер јутро после победе над велшком екипом Конас Ки и пласмана у 3. коло квалификација за Лигу Европе.

Наравно да је пресрећан што је постигао гол на европској утакмици, за шта је добио честитке од најбижих, пријатеља, саиграча, тренера, навијача. Уз голове, жеља му је да се са Партизаном пласира у групну фазу Лиге Европе и да освоји "дуплу круну".

"Као нападачу, жеља ми је, наравно, да постижем голове и да екипа побеђује. Ето, синоћ се задесила таква прилика коју сам морао да искористим", каже он и наглашава да му је одувек био сан да после свог првог гола отрчи ка јужној трибини.

О Велшанима:

"Ушли смо у меч, знајући да само у једном сегменту могу можзда да нам парирају, а то је физички.  Било је теже у гостима, јер нисмо толико знали о противнику, а поред тога услови које имамо у Београду се не могу поредити. Најбитније је да смо их се решили!"

Ево шта је о њему рекао тренер Саво Милошевић:

"Честитам му на првом голу, то је увек велика ствар. Сећам се свог првог гола за Партизан и то је нешто што остаје заувек. Мимо тога, немам посебних честитки, зато што њега већ гледам као стандардног првотимца, момка који има потенцијал да врло брзо цела Европа сазна за њега и сигуран сам да ће тако бити. Све што сте видели вечерас постаће свакодневница ускоро".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар