Поцеко пружио подршку Партизановом Томасу...

Рашону Томасу стигла подршка - од бившег тренера! Харизматични Ђанмарко Поцеко послао је сјајну поруку новом играчу Партизана, ког је прошле сезоне тренирао у Италији.  У животу правимо грешке. . . ! Ђанмарко Поцеко, тренер италијанског Сасарија, написао је на званичном Инстаграм профилу поруку подршке кошаркашу Партизана Рашону Томасу.

Кошарка 02.08.2019 | 18:27
Поцеко пружио подршку Партизановом Томасу...
Харизматични италијански стратег претходне сезоне тренирао је Томаса у Сасарију и веома га добро познаје.

Крилни кошаркаш је пре неколико дана ухапшен у Сједињеним Америчким Државама због поседовања марихуане, екстазија и боце уља канабиса, а нешто касније је пуштен јер је платио кауцију.

Ноћ је провеу у затвору, а ако буде осуђен за кривично дело трећег степена, прети му казна од две до 10 година затвора.

Томас би требало да буде велико појачање за црно-беле, међутим питање је шта ће бити у даљем току истраге и да ли ће Американац заиграти за црно-беле.

Поцеко не сумња да ће све бити у реду.

"Моји синови! У животу правимо грешке и падамо... а онда? Онда се поново дижемо", написао је Поцеко.

Томас је родом из Оклахоме, а у каријери је играо за развојни тим Оклахоме сити Тандер, као и за поменути Сасари.



Рашон Томас на лош начин је почео каријеру у Партизану, тако што је и пре првог доласка у Београд ухапшен због поседовања наркотика, па уз плаћање кауције пуштен на слободу.

Председник црно-белих Остоја Мијаиловић опрезно је реаговао, истакавши да у клубу прате ситуацију и да ће Партизан, ако буде потребе, реаговати "у складу са дисциплинским правилником".

У преводу, Томас би лако могао да буде кажњен, новчано или на неки други начин, остаје да се види.

Поводом хапшења америчког крилног центра огласио се и Ђанмарко Поцеко, некада "несташни дечко" италијанске и европске кошарке, а данас темпераментни тренер.

Он је показао таленат за вођење екипе као помоћник Вељка Мршића у стручном штабу Цедевите, да би прошле сезоне направио неке готово сензационалне успехе са екипом Сасарија.

Тим са Сардиније имао је низове од 10 и више победа, освојио Куп ФИБА Европе, у плеј-офу "палаканестра" елиминисао Армани са 3:0 (без предности домаћег терена) и у финалу против Венеције стао на корак од титуле (3:4).

Један од кључних Поцекових играча био је управо Рашон Томас, чији случај је искористио да пошаље поруку свим својим бившим, садашњим, али и будућим играчима.

"Моји синови! У животу правимо грешке и падамо... а онда? Онда се поново дижемо",кратко и јасно је написао Ђанмарко Поцеко.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар