Poceko pružio podršku Partizanovom Tomasu...

Rašonu Tomasu stigla podrška - od bivšeg trenera! Harizmatični Đanmarko Poceko poslao je sjajnu poruku novom igraču Partizana, kog je prošle sezone trenirao u Italiji.  U životu pravimo greške. . . ! Đanmarko Poceko, trener italijanskog Sasarija, napisao je na zvaničnom Instagram profilu poruku podrške košarkašu Partizana Rašonu Tomasu.

Košarka 02.08.2019 | 18:27
Poceko pružio podršku Partizanovom Tomasu...
Harizmatični italijanski strateg prethodne sezone trenirao je Tomasa u Sasariju i veoma ga dobro poznaje.

Krilni košarkaš je pre nekoliko dana uhapšen u Sjedinjenim Američkim Državama zbog posedovanja marihuane, ekstazija i boce ulja kanabisa, a nešto kasnije je pušten jer je platio kauciju.

Noć je proveu u zatvoru, a ako bude osuđen za krivično delo trećeg stepena, preti mu kazna od dve do 10 godina zatvora.

Tomas bi trebalo da bude veliko pojačanje za crno-bele, međutim pitanje je šta će biti u daljem toku istrage i da li će Amerikanac zaigrati za crno-bele.

Poceko ne sumnja da će sve biti u redu.

"Moji sinovi! U životu pravimo greške i padamo... a onda? Onda se ponovo dižemo", napisao je Poceko.

Tomas je rodom iz Oklahome, a u karijeri je igrao za razvojni tim Oklahome siti Tander, kao i za pomenuti Sasari.



Rašon Tomas na loš način je počeo karijeru u Partizanu, tako što je i pre prvog dolaska u Beograd uhapšen zbog posedovanja narkotika, pa uz plaćanje kaucije pušten na slobodu.

Predsednik crno-belih Ostoja Mijailović oprezno je reagovao, istakavši da u klubu prate situaciju i da će Partizan, ako bude potrebe, reagovati "u skladu sa disciplinskim pravilnikom".

U prevodu, Tomas bi lako mogao da bude kažnjen, novčano ili na neki drugi način, ostaje da se vidi.

Povodom hapšenja američkog krilnog centra oglasio se i Đanmarko Poceko, nekada "nestašni dečko" italijanske i evropske košarke, a danas temperamentni trener.

On je pokazao talenat za vođenje ekipe kao pomoćnik Veljka Mršića u stručnom štabu Cedevite, da bi prošle sezone napravio neke gotovo senzacionalne uspehe sa ekipom Sasarija.

Tim sa Sardinije imao je nizove od 10 i više pobeda, osvojio Kup FIBA Evrope, u plej-ofu "palakanestra" eliminisao Armani sa 3:0 (bez prednosti domaćeg terena) i u finalu protiv Venecije stao na korak od titule (3:4).

Jedan od ključnih Pocekovih igrača bio je upravo Rašon Tomas, čiji slučaj je iskoristio da pošalje poruku svim svojim bivšim, sadašnjim, ali i budućim igračima.

"Moji sinovi! U životu pravimo greške i padamo... a onda? Onda se ponovo dižemo",kratko i jasno je napisao Đanmarko Poceko.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar