Одговор Слоге Црњелово: Тражићемо заштиту ФИФА и УЕФА!

Тим из Горњег Црњелова оштро осудио допис Фудбалског савеза Републике Српске за достављање гаранције од 100. 000 КМ за учешће у сезони 2019/20. у Првој лиги РС, наглашавајући да се ради о "незаконитом акту" упереном против Слоге.

Фудбал 02.08.2019 | 23:10
Одговор Слоге Црњелово: Тражићемо заштиту ФИФА и УЕФА!
Фудбалски савез РС (ФС РС) упутио је захтјев Фудбалском клубу Слога да поднесе новчане гаранције у износу од 100.000 КМ за учешће у сезони 2019/20. у Првој лиги РС, након чега је клуб из Горњег Црњелова оштро осудио овакво понашање, сматрајући да захтјев нема упориште у статуту и закону.

У саопштењу које је потписао предсједник Слоге Златко Крбањевић наводи се:

"Предметни захтјев нема форму прописану актима Фудбалског савеза Републике Српске, а што подразумијева да има све елементе укључујући и поуку о правном лијеку. На наведени начин ускраћено нам је право на правни лијек, а тиме и право на заштиту.

У конкретном случају се ради о незаконитом акту, који у овој форми грубо крши све уставне гаранције о праву на законито поступање. Нити једним прописом Фудбалског савеза Републике Српске није прописана обавеза клубова да достављају гаранције за учествовање у такмичењу, поготово не у такмичењу Прве лиге РС РС. Ни од једног клуба нису тражене гаранције овакве врсте, само од нас, што нас доводи у сумњу да нас отворено дискриминишете, а што је противно закону.

Оно што смо навели на састанку од 26. јула 2019. године, на који се позивате, остајемо и даље код тога, а то је да ћемо уложити све напоре да одиграмо комплетну такмичарску сезону 2019/20, као што смо учинили и до сада, те смо у том смислу спремни дати изјаву, те испунити ваш захтјев у првом дијелу, међутим, што се тиче другог дијела захтјева за доставом банкарске гаранције, такав захтјев сматрамо потпуно неоснованим, шта више противзаконитим и спремни смо се за овај став борити пред свим надлежним органима у БиХ, па и шире.

Уколико и даље будете истрајавали у вашем ставу за доставу банкарске гаранције у било којем износу, о овом захтјеву ћемо обавијестити све надлежне фудбалске органе на нивоу БиХ, као и ФИФА и УЕФА органе, те затражити заштиту пред њима, како бисмо спријечили овакво незаконито поступање. Такође, поднијећемо и кривичне пријаве против одговорниг лица због злоупотребе положаја, несавјесног рада и поступања, као и због дискриминације.

Имајући у виду наведено, предлажемо да повучете овај захтјев, како бисмо избјегли све непријатности на које можете наићи уколико будете и даље истрајавали у овом захтјеву", саопштено је из Слоге.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар