Odgovor Sloge Crnjelovo: Tražićemo zaštitu FIFA i UEFA!

Tim iz Gornjeg Crnjelova oštro osudio dopis Fudbalskog saveza Republike Srpske za dostavljanje garancije od 100. 000 KM za učešće u sezoni 2019/20. u Prvoj ligi RS, naglašavajući da se radi o "nezakonitom aktu" uperenom protiv Sloge.

Fudbal 02.08.2019 | 23:10
Odgovor Sloge Crnjelovo: Tražićemo zaštitu FIFA i UEFA!
Fudbalski savez RS (FS RS) uputio je zahtjev Fudbalskom klubu Sloga da podnese novčane garancije u iznosu od 100.000 KM za učešće u sezoni 2019/20. u Prvoj ligi RS, nakon čega je klub iz Gornjeg Crnjelova oštro osudio ovakvo ponašanje, smatrajući da zahtjev nema uporište u statutu i zakonu.

U saopštenju koje je potpisao predsjednik Sloge Zlatko Krbanjević navodi se:

"Predmetni zahtjev nema formu propisanu aktima Fudbalskog saveza Republike Srpske, a što podrazumijeva da ima sve elemente uključujući i pouku o pravnom lijeku. Na navedeni način uskraćeno nam je pravo na pravni lijek, a time i pravo na zaštitu.

U konkretnom slučaju se radi o nezakonitom aktu, koji u ovoj formi grubo krši sve ustavne garancije o pravu na zakonito postupanje. Niti jednim propisom Fudbalskog saveza Republike Srpske nije propisana obaveza klubova da dostavljaju garancije za učestvovanje u takmičenju, pogotovo ne u takmičenju Prve lige RS RS. Ni od jednog kluba nisu tražene garancije ovakve vrste, samo od nas, što nas dovodi u sumnju da nas otvoreno diskriminišete, a što je protivno zakonu.

Ono što smo naveli na sastanku od 26. jula 2019. godine, na koji se pozivate, ostajemo i dalje kod toga, a to je da ćemo uložiti sve napore da odigramo kompletnu takmičarsku sezonu 2019/20, kao što smo učinili i do sada, te smo u tom smislu spremni dati izjavu, te ispuniti vaš zahtjev u prvom dijelu, međutim, što se tiče drugog dijela zahtjeva za dostavom bankarske garancije, takav zahtjev smatramo potpuno neosnovanim, šta više protivzakonitim i spremni smo se za ovaj stav boriti pred svim nadležnim organima u BiH, pa i šire.

Ukoliko i dalje budete istrajavali u vašem stavu za dostavu bankarske garancije u bilo kojem iznosu, o ovom zahtjevu ćemo obavijestiti sve nadležne fudbalske organe na nivou BiH, kao i FIFA i UEFA organe, te zatražiti zaštitu pred njima, kako bismo spriječili ovakvo nezakonito postupanje. Takođe, podnijećemo i krivične prijave protiv odgovornig lica zbog zloupotrebe položaja, nesavjesnog rada i postupanja, kao i zbog diskriminacije.

Imajući u vidu navedeno, predlažemo da povučete ovaj zahtjev, kako bismo izbjegli sve neprijatnosti na koje možete naići ukoliko budete i dalje istrajavali u ovom zahtjevu", saopšteno je iz Sloge.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar