Нови дом за три борца у Лопарама

У Мртвици код Лопара завршава се хуманитарна акција за изградњу куће породици Марковић са тројицом браће који су демобилисани борци Војске Републике Српске, а један је и одликован Медаљом за храброст.

Република Српска 02.08.2019 | 16:04
Нови дом за три борца у Лопарама
Домаћинство Марковића данас су посјетили начелник Лопара Радо Савић и предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић И изасланик предсједника Републике Српске Миладин Драгичевић.

Четрдесетшестогодишњи демобилисани борац Горан Марковић захвалио је начелнику Савићу, Борачкој организацији, кабинету Предсједника Републике Српске, локалним привредницима, комшијама и свима који су учествовали у изградњи куће.

"Живјели смо у неусловној кући без струје и воде и нови дом пуно нам значи, нико од нас не ради и новца за изградњу нисмо имали", рекао је Марковић новинарима.

Марковић је подсјетио да су из њихове породице била четири борца Војске Републике Српске, три брата и отац који је преминуо прије три године, а са синовима живи и мајка Драгица.



Старији Горанов брат Драгомир Марковић који има педесет година, одликован је за ратне заслуге Медаљом за храброст, а најмлађи брат Јевто има 42 године.

Начелник Лопара Радо Савић рекао је новинарима да је за изградњу куће утрошено 18.000 КМ, од чега је из буџета општине издвојено 10.000 КМ.

„Општина Лопаре ће код послодаваца ургирати да нађу запослење за браћу Марковић, у складу са њиховим образовањем", истакао је Савић.

Он је уручио слику са Ликовног сабора "Мајевица 2019" кабинету предсједника Републике Српске у знак захвалности за учешће у пројектима изградње кућа у овој мајевичкој општини.



Изасланик предсједника Републике Српске Миладин Драгичевић рекао је да је за изградњу куће Марковићима у Лопарама из кабинета предсједника издвојено тражених 5.000 КМ и најавио да ће у наредних мјесец дана донирати и материјал за унутрашње уређење, како би кућа била усељива прије зиме.

Предсједник Борачке организације Миломир Савчић донио је на поклон породици Марковић шпорет и истакао ову акцију као позитиван примјер сарадње и начина рјешавања проблема у заједници.

„Нашли смо начин да помогнемо породици Марковић. Могу се многи проблеми ријешити, а ми се требамо добро организовати као овде са овом породицом, не смијемо дозволити да људи живе у неусловним објектима", рекао је Савчић.



БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Нострадамус

02.08.2019 14:13

За изградњу куце треба се захвалити Дијаспори који су сигорно помогли као и други мјестани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ццц

02.08.2019 14:20

Убога сиротиња

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бакица

05.08.2019 02:25

Засто и прије није изградено срамота .

ОДГОВОРИТЕ