Novi dom za tri borca u Loparama

U Mrtvici kod Lopara završava se humanitarna akcija za izgradnju kuće porodici Marković sa trojicom braće koji su demobilisani borci Vojske Republike Srpske, a jedan je i odlikovan Medaljom za hrabrost.

Republika Srpska 02.08.2019 | 16:04
Novi dom za tri borca u Loparama
Domaćinstvo Markovića danas su posjetili načelnik Lopara Rado Savić i predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić I izaslanik predsjednika Republike Srpske Miladin Dragičević.

Četrdesetšestogodišnji demobilisani borac Goran Marković zahvalio je načelniku Saviću, Boračkoj organizaciji, kabinetu Predsjednika Republike Srpske, lokalnim privrednicima, komšijama i svima koji su učestvovali u izgradnji kuće.

"Živjeli smo u neuslovnoj kući bez struje i vode i novi dom puno nam znači, niko od nas ne radi i novca za izgradnju nismo imali", rekao je Marković novinarima.

Marković je podsjetio da su iz njihove porodice bila četiri borca Vojske Republike Srpske, tri brata i otac koji je preminuo prije tri godine, a sa sinovima živi i majka Dragica.Stariji Goranov brat Dragomir Marković koji ima pedeset godina, odlikovan je za ratne zasluge Medaljom za hrabrost, a najmlađi brat Jevto ima 42 godine.

Načelnik Lopara Rado Savić rekao je novinarima da je za izgradnju kuće utrošeno 18.000 KM, od čega je iz budžeta opštine izdvojeno 10.000 KM.

„Opština Lopare će kod poslodavaca urgirati da nađu zaposlenje za braću Marković, u skladu sa njihovim obrazovanjem", istakao je Savić.

On je uručio sliku sa Likovnog sabora "Majevica 2019" kabinetu predsjednika Republike Srpske u znak zahvalnosti za učešće u projektima izgradnje kuća u ovoj majevičkoj opštini.Izaslanik predsjednika Republike Srpske Miladin Dragičević rekao je da je za izgradnju kuće Markovićima u Loparama iz kabineta predsjednika izdvojeno traženih 5.000 KM i najavio da će u narednih mjesec dana donirati i materijal za unutrašnje uređenje, kako bi kuća bila useljiva prije zime.

Predsjednik Boračke organizacije Milomir Savčić donio je na poklon porodici Marković šporet i istakao ovu akciju kao pozitivan primjer saradnje i načina rješavanja problema u zajednici.

„Našli smo način da pomognemo porodici Marković. Mogu se mnogi problemi riješiti, a mi se trebamo dobro organizovati kao ovde sa ovom porodicom, ne smijemo dozvoliti da ljudi žive u neuslovnim objektima", rekao je Savčić.BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Nostradamus

02.08.2019 16:13

Za izgradnju kuce treba se zahvaliti Dijaspori koji su sigorno pomogli kao i drugi mjestani.

ODGOVORITE
Name

ccc

02.08.2019 16:20

Uboga sirotinja

ODGOVORITE
Name

Bakica

05.08.2019 04:25

Zasto i prije nije izgradeno sramota .

ODGOVORITE