Како топити сало?

Устајање у 6 ујутру како бисте отишли на тренинг у теретану вам је немогућа мисија? Размислите поново.

Здравље 02.08.2019 | 16:02
Како топити сало?
Истраживање је показало да физичка активност рано ујутру може да утиче и те како позитивно на ваше здравље и изглед. Људи који вежбају пре подне губе много брже и више на килажи од људи који вежбају касније у току дана.

Око 100 прекомерно тешких одраслих особа вежбало је 5 пута недељно у контролисаним условима. Свака особа је вежбала све док не сагори 600 калорија. Након 10 месеци скоро сви у групи су смршали, али су подаци били различити.

Детаљнији преглед учесника показао је да је распоред вежбања и те како утицао на то колико ће килограма они изгубити, пише Менс хелт. Учесници су вежбали у периоду од 7 сати ујутру до 7 сати увече, а људи који су вежбали ујутру смршали су више него људи који су ишли у теретану после 15 часова.

Још једна важна разлика коју су приметили била је та да су они који су вежбали ујутру имали више енергије током дана и да су боље савладавали радне задатке.

Вежбање у било које доба дана је одлично за ваше здравље, зато га практикујте што чешће можете. Поред тога што ћете изгледати боље, бићете здравији и боље ћете се осећати.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Морали су пити воду

06.08.2019 17:17

На празан желудац вода побољшава пробаву. Лакши сте и напрежете се више. Кад сте сити само би легли.

ОДГОВОРИТЕ