Солбакен: Да "преживимо" Београд, тамо праве чуда!

Тренер Копенхагена сматра да су шансе у предстојећем двомечу против Црвене звезде "50:50".

Фудбал 02.08.2019 | 16:52
Солбакен: Да "преживимо" Београд, тамо праве чуда!
После Судуве и Хелсинкија у прве две рунде квалификација за Лигу шампиона, Црвена звезда ће у Копенхагену сигурно имати далеко озбиљнијег противника.

Освајач три титуле првака Данске у последње четири године, можда није најјачи тим који су црвено-бели могли да извуку, али квалитетом својих играча и неоспорним европским искуством позива на опрез, поготово после бледе Звездине игре и пораза (који "не боли") у реваншу у Финској.

Стале Солбакен (51), који је почео седму узастопну сезону на клупи Копенхагена, задовољан је што ће се први меч у уторак играти на стадиону "Рајко Митић".

"Задатак је да 'преживимо' пред реванш у Копенхагену, јер смо много пута доказали да пред нашим навијачима можемо да остваримо нешто изванредно. Екипа ТНС није атрактиван противник, али на стадиону је било много публике. То показује да смо спремни за Звезду и на том пољу", рекао је Солбакен данским медијима, а пренео "Спортски журнал".

Нема дилеме да су изабраници Владана Милојевића заслужили респект Европе прошлогодишњом победом над Ливерпулом (2:0), али и пре тога се, деценијама уназад, знало колико је "Маракана" неугодан стадион за сваки гостујући тим.

Зна то и Норвежанин на клупи "ФЦК".

"Биће тешко остварити повољан резултат, али не и немогуће. У Београду су заиста јаки, тамо праве чуда. Али, укупно мислим да су шансе за пролаз у плеј-оф рунду 50:50".

Жреб плеј-оф рунде биће обављен већ у понедељак 5. августа, тако да ће Звезда и Копенхаген знати на кога могу да се намере у случају пролаза.

Специфичност жребања у овом ритму, пре него што буде познато ко је победник, сада одговара Звезди, будући да због великог коефицијента Копенхагена практично има статус носиоца.

Тако ће јој потенцијални противници бити швајцарски Јанг Бојс, чешка Славија и победници двомеча АПОЕЛ - Карабаг, односно Марибор - Розенборг, а неће моћи да се састане са бољима из дуела ПАОК - Ајакс, Клуж - Селтик и Динамо Загреб - Ференцварош.

"Само" треба елиминисати Данце...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар