Solbaken: Da "preživimo" Beograd, tamo prave čuda!

Trener Kopenhagena smatra da su šanse u predstojećem dvomeču protiv Crvene zvezde "50:50".

Fudbal 02.08.2019 | 16:52
Solbaken: Da "preživimo" Beograd, tamo prave čuda!
Posle Suduve i Helsinkija u prve dve runde kvalifikacija za Ligu šampiona, Crvena zvezda će u Kopenhagenu sigurno imati daleko ozbiljnijeg protivnika.

Osvajač tri titule prvaka Danske u poslednje četiri godine, možda nije najjači tim koji su crveno-beli mogli da izvuku, ali kvalitetom svojih igrača i neospornim evropskim iskustvom poziva na oprez, pogotovo posle blede Zvezdine igre i poraza (koji "ne boli") u revanšu u Finskoj.

Stale Solbaken (51), koji je počeo sedmu uzastopnu sezonu na klupi Kopenhagena, zadovoljan je što će se prvi meč u utorak igrati na stadionu "Rajko Mitić".

"Zadatak je da 'preživimo' pred revanš u Kopenhagenu, jer smo mnogo puta dokazali da pred našim navijačima možemo da ostvarimo nešto izvanredno. Ekipa TNS nije atraktivan protivnik, ali na stadionu je bilo mnogo publike. To pokazuje da smo spremni za Zvezdu i na tom polju", rekao je Solbaken danskim medijima, a preneo "Sportski žurnal".

Nema dileme da su izabranici Vladana Milojevića zaslužili respekt Evrope prošlogodišnjom pobedom nad Liverpulom (2:0), ali i pre toga se, decenijama unazad, znalo koliko je "Marakana" neugodan stadion za svaki gostujući tim.

Zna to i Norvežanin na klupi "FCK".

"Biće teško ostvariti povoljan rezultat, ali ne i nemoguće. U Beogradu su zaista jaki, tamo prave čuda. Ali, ukupno mislim da su šanse za prolaz u plej-of rundu 50:50".

Žreb plej-of runde biće obavljen već u ponedeljak 5. avgusta, tako da će Zvezda i Kopenhagen znati na koga mogu da se namere u slučaju prolaza.

Specifičnost žrebanja u ovom ritmu, pre nego što bude poznato ko je pobednik, sada odgovara Zvezdi, budući da zbog velikog koeficijenta Kopenhagena praktično ima status nosioca.

Tako će joj potencijalni protivnici biti švajcarski Jang Bojs, češka Slavija i pobednici dvomeča APOEL - Karabag, odnosno Maribor - Rozenborg, a neće moći da se sastane sa boljima iz duela PAOK - Ajaks, Kluž - Seltik i Dinamo Zagreb - Ferencvaroš.

"Samo" treba eliminisati Dance...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar