Доналд Трамп пријети Европи

Амерички предсједник Доналд Трамп запријетио је да ће "хиљаде терориста Исламске државе који су заробљени у Сирији вратити у Европу".

Свијет 02.08.2019 | 13:52
Доналд Трамп пријети Европи
Како јавља "Индепендент", Трамп је рекао да ће послати терористе европског поријекла уколико европске земље не буду жељеле да прихвате своје грађане који су се у Сирији придружили терористичкој ИД.

Око 800 бораца Исламске државе поријеклом из Европе заробљено је на сјеверу Сирије заједно са женама и дјецом.

Трампова администрацијаје захтијевала је од влада европских земаља да прихвате своје грађане који се сумњиче да су се придружили ИД, али већина земаља је одбила да то учини из страха да су повратници из Сирије безбједносни ризик.

"Желимо да хиљаде бораца Исламске државе прими Европа. Хајде да видимо да ли ће их примити. Ако неће, ми ћемо морати да их пошаљемо у Европу", рекао је Трамп у Бијелој кући.

Амерички савезници у Сирији држе у заробљеништву око 13.000 странаца који се сумњиче да су повезани са терористичком Исламском државом.

Ријеч је о око 2.000 мушкараца и око 11.000 жена и деце, од којих је већина заробљена приликом пада калифата раније ове године.

Претпоставља се да је заробљено више од 50 држављана Велике Британије, од којих је девет мушкараца, 20 жена и око 30 дјеце. 

Међу њима је и Шамина Бегум (15), такозвана невјеста ИД, која је напустила Велику Британију као би се придружила ИД у Сирији, пише "Индепендент".

(б92.нет)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Е

02.08.2019 12:05

Пусти ти В Британију мене интересује колико има тзв наших из Бејха?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.08.2019 12:27

Само недај Додик војску на границу , спаси Србију и Вучића а кад нас протјерају из РС која је крвљу створена онда ће бити касно али можда ти то и хоћеш да се не сазна за лоповлик.

Name

007

02.08.2019 13:27

Сад и даље проводе"демократију".Тко ли је подржавао Ал-каиду.Осаму,Исил???Како се каже.Можеш како хоћеш.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

008

02.08.2019 14:13

Што Трамп науми то и учини.Не може се са њим нико за*ебавати, па ни Европљани као блиски амеррички савезници.

Name

Боље

03.08.2019 06:17

Реци: " Њемацкој " или платите или подпаљујем рат у Европи - Балкану ! Нестабилност ЕКОНОМИЈЕ па и €€€€€. Распад ЕУ јер нису заједницки интереси ! У Либији подрзавају двије супротне власти, Нијемци за једну , а Французи да другу страну. Цему води јос висе избјеглица у ЕУ итд. Гдје је крај приливу миграната из Африке у Европу ? Помоц да, али не на силу косто притисцу Италију. Измедју цланица у ЕУ, поцињу убрзо формирање граница контрола кретања. Хаос на прелазима ! Побуна итд. И ја би се тресо да сам Меркел ! У будзету ЕУ це фалити 50 милијарди ЕУРА, изласком Британије. Порез мора скоцит у ЕУ, одакле новац извуци ? Инфлација € ! Веца могуцност је рат, продаја орузија неко це зарадит силне паре. Као у распаду Југославије. Зло се враца ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ