Donald Tramp prijeti Evropi

Američki predsjednik Donald Tramp zaprijetio je da će "hiljade terorista Islamske države koji su zarobljeni u Siriji vratiti u Evropu".

Svijet 02.08.2019 | 13:52
Donald Tramp prijeti Evropi
Kako javlja "Independent", Tramp je rekao da će poslati teroriste evropskog porijekla ukoliko evropske zemlje ne budu željele da prihvate svoje građane koji su se u Siriji pridružili terorističkoj ID.

Oko 800 boraca Islamske države porijeklom iz Evrope zarobljeno je na sjeveru Sirije zajedno sa ženama i djecom.

Trampova administracijaje zahtijevala je od vlada evropskih zemalja da prihvate svoje građane koji se sumnjiče da su se pridružili ID, ali većina zemalja je odbila da to učini iz straha da su povratnici iz Sirije bezbjednosni rizik.

"Želimo da hiljade boraca Islamske države primi Evropa. Hajde da vidimo da li će ih primiti. Ako neće, mi ćemo morati da ih pošaljemo u Evropu", rekao je Tramp u Bijeloj kući.

Američki saveznici u Siriji drže u zarobljeništvu oko 13.000 stranaca koji se sumnjiče da su povezani sa terorističkom Islamskom državom.

Riječ je o oko 2.000 muškaraca i oko 11.000 žena i dece, od kojih je većina zarobljena prilikom pada kalifata ranije ove godine.

Pretpostavlja se da je zarobljeno više od 50 državljana Velike Britanije, od kojih je devet muškaraca, 20 žena i oko 30 djece. 

Među njima je i Šamina Begum (15), takozvana nevjesta ID, koja je napustila Veliku Britaniju kao bi se pridružila ID u Siriji, piše "Independent".

(b92.net)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Е

02.08.2019 12:05

Пусти ти В Британију мене интересује колико има тзв наших из Бејха?

ODGOVORITE
Name

Ре

02.08.2019 12:27

Само недај Додик војску на границу , спаси Србију и Вучића а кад нас протјерају из РС која је крвљу створена онда ће бити касно али можда ти то и хоћеш да се не сазна за лоповлик.

Name

007

02.08.2019 13:27

Sad i dalje provode"demokratiju".Tko li je podržavao Al-kaidu.Osamu,Isil???Kako se kaže.Možeš kako hoćeš.....

ODGOVORITE
Name

008

02.08.2019 14:13

Što Tramp naumi to i učini.Ne može se sa njim niko za*ebavati, pa ni Evropljani kao bliski amerrički saveznici.

Name

Bolje

03.08.2019 06:17

Reci: " Njemackoj " ili platite ili podpaljujem rat u Evropi - Balkanu ! Nestabilnost EKONOMIJE pa i €€€€€. Raspad EU jer nisu zajednicki interesi ! U Libiji podrzavaju dvije suprotne vlasti, Nijemci za jednu , a Francuzi da drugu stranu. Cemu vodi jos vise izbjeglica u EU itd. Gdje je kraj prilivu migranata iz Afrike u Evropu ? Pomoc da, ali ne na silu kosto pritiscu Italiju. Izmedju clanica u EU, pocinju ubrzo formiranje granica kontrola kretanja. Haos na prelazima ! Pobuna itd. I ja bi se treso da sam Merkel ! U budzetu EU ce faliti 50 milijardi EURA, izlaskom Britanije. Porez mora skocit u EU, odakle novac izvuci ? Inflacija € ! Veca mogucnost je rat, prodaja oruzija neko ce zaradit silne pare. Kao u raspadu Jugoslavije. Zlo se vraca EU.

ODGOVORITE