Упозорење због јаког невремена

Према прогнози метеоролога данас ће Републику Српску захватити снажније невријеме са обилним пљусковима и јаким налетима вјетра, због чега из Републичке управе Цивилне заштите позивају грађане да у складу са прогнозом планирају боравак на отвореном.

Република Српска 02.08.2019 | 13:15
Упозорење због јаког невремена
И Федерални хидрометеролошки завод је издао наранџасто упозорење за сјевер и сјевероисток БиХ, а упозорење се односи на период од 14 до 22 сата.

Наранџасто упозорење се односи на регију Бањалуке, Бихаћа, Приједора и Тузле, док је жути метеоаларм упаљен за све остале градове у БиХ.

На сјеверу и сјевероистоку Српске очекују се локалне непогоде са грмљавином, кишом и олујним налетима вјетра.

Из Републичке управе Цивилне заштите скрећу пажњу грађанима да планирају боравак на отвореном простору у складу са прогнозом метеоролога, обрате пажњу и додатно обезбиједе имовину и у случају потребе позову помоћ на број 121.

"Очекујемо да надлежни субјекти у обезбјеђивању нормалног одвијања животних токова у Републици Српској обрате пажњу на надолазеће метеоролошке услове и да у складу с тим извршавају своје обавезе", наводи се у саопштењу.

Републичка управа Цивилне заштите је у појачаном режиму рада.

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас се у другом дијелу дана очекује јаче наоблачење са запада које доноси кишу и пљускове са грмљавином, понегдје и непогоде са градом.

(Независне)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Илија

02.08.2019 11:36

Илија Громовник!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пеперминт

02.08.2019 12:23

У Федерацији Салко динамитас.

Name

Муња

02.08.2019 12:39

Имате ли легенду за метеоаларм. Која је категорија жути, која наранџасти итд. Нисмо сви метеоролози.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.08.2019 18:56

Колико видим поново промашаја, јест да је спарно али то је све

ОДГОВОРИТЕ