Upozorenje zbog jakog nevremena

Prema prognozi meteorologa danas će Republiku Srpsku zahvatiti snažnije nevrijeme sa obilnim pljuskovima i jakim naletima vjetra, zbog čega iz Republičke uprave Civilne zaštite pozivaju građane da u skladu sa prognozom planiraju boravak na otvorenom.

Republika Srpska 02.08.2019 | 13:15
Upozorenje zbog jakog nevremena
I Federalni hidrometerološki zavod je izdao narandžasto upozorenje za sjever i sjeveroistok BiH, a upozorenje se odnosi na period od 14 do 22 sata.

Narandžasto upozorenje se odnosi na regiju Banjaluke, Bihaća, Prijedora i Tuzle, dok je žuti meteoalarm upaljen za sve ostale gradove u BiH.

Na sjeveru i sjeveroistoku Srpske očekuju se lokalne nepogode sa grmljavinom, kišom i olujnim naletima vjetra.

Iz Republičke uprave Civilne zaštite skreću pažnju građanima da planiraju boravak na otvorenom prostoru u skladu sa prognozom meteorologa, obrate pažnju i dodatno obezbijede imovinu i u slučaju potrebe pozovu pomoć na broj 121.

"Očekujemo da nadležni subjekti u obezbjeđivanju normalnog odvijanja životnih tokova u Republici Srpskoj obrate pažnju na nadolazeće meteorološke uslove i da u skladu s tim izvršavaju svoje obaveze", navodi se u saopštenju.

Republička uprava Civilne zaštite je u pojačanom režimu rada.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se u drugom dijelu dana očekuje jače naoblačenje sa zapada koje donosi kišu i pljuskove sa grmljavinom, ponegdje i nepogode sa gradom.

(Nezavisne)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Ilija

02.08.2019 11:36

Ilija Gromovnik!

ODGOVORITE
Name

Pepermint

02.08.2019 12:23

U Federaciji Salko dinamitas.

Name

Munja

02.08.2019 12:39

Imate li legendu za meteoalarm. Koja je kategorija žuti, koja narandžasti itd. Nismo svi meteorolozi.

ODGOVORITE
Name

Re

02.08.2019 18:56

Koliko vidim ponovo promašaja, jest da je sparno ali to je sve

ODGOVORITE