Партизан опет послује с Бенфиком: Желе Павловића!

Деловало је у једном тренутку да ће Павловић ипак остати у Партизану, али прелазни рок је "отворен" још месец дана. . . Све је могуће! И Бенфика је заинтересована за Павловића, цена 6. 000. 000 евра! После Јувентуса, Селтика. . .

Фудбал 02.08.2019 | 15:36
Партизан опет послује с Бенфиком: Желе Павловића!
Још један великан је "бацио око" на бисера Партизана!

Суперталентовани штопер Страхиња Павловић (18) био је на радару Јувентуса, који је од њега одустао после промене тренера, потом се појавило интересовање Селтика, док је нови интересент, бар према писању португалских медија - Бенфика!

Спортски лист "О Жого" на насловној страни броја од петка наводи да Бенфика жели да доведе Павловића већ овог лета, али без нарочитих детаљисања око преговора две стране.

Наводи се само да Бенфика цени квалитете и потенцијал Павловића, као и да би Партизан за њега желео око 6 милиона евра, што је сума која се и раније спомињала када се причало да би могао да пређе у Јувентус.

Павловић је момак из Шапца рођен 2001. године који је прошле сезоне дебитовао у првом тиму и од тада је наступио на 17 утакмица, уз врло зреле партије за једног тинејџера.

Још један велики клуб заинтересован је за Страхињу Павловића. После Јувентуса, Селтика и многих других, јавила се и – Бенфика. Клуб кроз који је прошао велики број српских играча последњих година, а и даље су тамо Љубомир Фејса и Андрија Живковић, размишља о ангажовању талентованог штопера Партизана овог лета.

Информацију је на насловној страни објавио португалски спортски лист Ожого, управо на тај начин: Павловић је интересантан Бенфики. Млади фудбалер Партизана је привлачан великим клубовима зато што је левоног, уме да барата лоптом, веома је снажан и игра без страха, иако је саставио тек шест месеци сениорског фудбала.

Пред Павловићем је још дуг пут до потпуног фудбалског развитка, али је дефинитивно „материјал“ који је и те како привлачан клубовима са Запада.

Лист тврди да би Партизан продао Павловића за 6.000.000 евра, што је сума која се помињала и приликом интересовања Јувентуса. Међутим, торински великан је негде стао и делује да су све мање шансе да играч београдских црно-белих постане члан италијанских црно-белих.

Ипак, самим тим што и даље траже још једног штопера, иако у кадру имају Остојића, Павловића, Вујачића иДингу, у Партизану верују да ће до краја прелазног рока продати Страхињу и увелико му траже замену. Најближи доласку у Хумску је Борис Копитовић из Чукаричког, мада нису црно-бели дигли руке ни од Николе Мараша из португалског Шавеса.

Од српских фудбалера у Бенфики су у последње време играли Љубомир Фејса, Немања Матић, Лука Јовић, Миралем Сулејмани, Андрија Живковић, Иван Шапоњић, Стефан Митровић, Филип Ђуричић, Лазар Марковић... Видећемо да ли ће и Страхиња Павловић њиховим стопама.



Подсетимо да је Партизан у овом прелазном року већ остао без годину дана старијег Светозара Марковића који је продат Олимпијакосу, клуб је напустио и Марк Валијенте, док је продужен уговор са искусним Бојаном Остојићем. 

Стигли су Игор Вујачић и Доминик Динга...

Партизан и Бенфика су и у скоријој будућности већ сарађивали, па су тако дрес клуба из Лисабона облачили Лазар Марковић, Иван Шапоњић и Анрија Живковић, с тим да је последњи стигао као слободан.

- ПРЕЛАЗНИ РОК ПАРТИЗАНА -

ДОШЛИ: десни бек Периша Пешукић, леви бек Рајко Брежанчић, штопери Доминик Динга и Игор Вујачић, офанзивац Александар Лутовац, нападачи Умар Садик. који је дошао на позајмицу из Роме, Петар Гигић и Такума Асано.

ВРАЋЕНИ СА ПОЗАЈМИЦЕ: Немања Стевановић, Сејдуба Сума, Огњен Ожеговић...

ОТИШЛИ: Светозар Марковић (Олимпијакос), Марк Валијенте (Спортинг Хихон), Гомеш (Ал Шаржа).

ЗАВРШИО КАРИЈЕРУ: Саша Илић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар