Милошевић: Било би боље да је прошла Олимпија...

Тренер Партизана оценио је да је двомеч против Конас Кија био само "успутна станица" на путу ка групној фази Лиге Европе. Још две препреке, на првој чека турска Малатија.

Фудбал 02.08.2019 | 14:20
Милошевић: Било би боље да је прошла Олимпија...
Фудбалери Партизана и у трећем мечу ове сезоне су победили без примљеног поготка. Не може се рећи "рутински", али ипак су без много стреса елиминисали Конас Ки из Велса (1:0, 3:0) и пласирали се у треће коло квалификација за Лигу Европе.

Идућег четвртка у Хумској улици дочекаће турски Малатијаспор, а реванш је на програму 15. августа.

Тим за који наступа некадашњи првотимац "вечитог" ривала, Мичел Доналд, са играчем више је победио Олимпију у Љубљани 1:0 и после 2:2 код куће прошао у даље такмичење.

"Било би боље да је прошла Олимпија, јер је боље познајемо, али то су екипе подједнаког квалитета. Потрудићемо се да доста ствари у та два дуела зависи од нас", прокоментарисао је Саво Милошевић.

Конас Ки је својим дефанзивним опредељењем поново задао црно-белима одређене проблеме.

Мало ко је очекивао да се на полувреме оде са резултатом 0:0, али на "отварање" се чекало све до 54. минута, када је Зоран Тошић на пас Сејдубе Суме успешно завршио контру.

"Јако тешко је било пробити тај бедем, поготово када поновимо ситуацију из прве утакмице, да не искористимо прве две-три шансе. Утакмица онда иде теже путем. Али, били смо стрпљиви, нисмо губили главу и отворило се. Знали смо да ће се отворити када дамо гол", рекао је тренер Партизана.

"Ово је била само успутна станица, али се још једном потврдило да унапред добијене утакмице никад нису лаке. Задовољан сам, јер са психолошке стране нисмо имали лак задатак. Могли смо све да изгубимо, они ништа".

Саво Милошевић свестан је да реализација прилика мора да се побољша, као што је то рекао и у најави синоћног меча.

"Неопходно је и време, поготово за Садика. То је све ствар самопоуздања. Да смо дали гол у раној фази меча био би много већи резултат и онда бисмо причали о нашој ефикасности... Идеално би било да полако подижемо форму. Овог пута је било мало боље него у Велсу, надам се да ће у недељу (против Мачве - прим.аут.) бити још мало боље, па у четвтак да будемо озбиљно бољи ако желимо добар резултат".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар