Milošević: Bilo bi bolje da je prošla Olimpija...

Trener Partizana ocenio je da je dvomeč protiv Konas Kija bio samo "usputna stanica" na putu ka grupnoj fazi Lige Evrope. Još dve prepreke, na prvoj čeka turska Malatija.

Fudbal 02.08.2019 | 14:20
Milošević: Bilo bi bolje da je prošla Olimpija...
Fudbaleri Partizana i u trećem meču ove sezone su pobedili bez primljenog pogotka. Ne može se reći "rutinski", ali ipak su bez mnogo stresa eliminisali Konas Ki iz Velsa (1:0, 3:0) i plasirali se u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Idućeg četvrtka u Humskoj ulici dočekaće turski Malatijaspor, a revanš je na programu 15. avgusta.

Tim za koji nastupa nekadašnji prvotimac "večitog" rivala, Mičel Donald, sa igračem više je pobedio Olimpiju u Ljubljani 1:0 i posle 2:2 kod kuće prošao u dalje takmičenje.

"Bilo bi bolje da je prošla Olimpija, jer je bolje poznajemo, ali to su ekipe podjednakog kvaliteta. Potrudićemo se da dosta stvari u ta dva duela zavisi od nas", prokomentarisao je Savo Milošević.

Konas Ki je svojim defanzivnim opredeljenjem ponovo zadao crno-belima određene probleme.

Malo ko je očekivao da se na poluvreme ode sa rezultatom 0:0, ali na "otvaranje" se čekalo sve do 54. minuta, kada je Zoran Tošić na pas Sejdube Sume uspešno završio kontru.

"Jako teško je bilo probiti taj bedem, pogotovo kada ponovimo situaciju iz prve utakmice, da ne iskoristimo prve dve-tri šanse. Utakmica onda ide teže putem. Ali, bili smo strpljivi, nismo gubili glavu i otvorilo se. Znali smo da će se otvoriti kada damo gol", rekao je trener Partizana.

"Ovo je bila samo usputna stanica, ali se još jednom potvrdilo da unapred dobijene utakmice nikad nisu lake. Zadovoljan sam, jer sa psihološke strane nismo imali lak zadatak. Mogli smo sve da izgubimo, oni ništa".

Savo Milošević svestan je da realizacija prilika mora da se poboljša, kao što je to rekao i u najavi sinoćnog meča.

"Neophodno je i vreme, pogotovo za Sadika. To je sve stvar samopouzdanja. Da smo dali gol u ranoj fazi meča bio bi mnogo veći rezultat i onda bismo pričali o našoj efikasnosti... Idealno bi bilo da polako podižemo formu. Ovog puta je bilo malo bolje nego u Velsu, nadam se da će u nedelju (protiv Mačve - prim.aut.) biti još malo bolje, pa u četvtak da budemo ozbiljno bolji ako želimo dobar rezultat".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar