Миомир без 1/4-финала у Вашингтону, пао у тај-брејку!

Млади српски тенисер пропустио је сјајну прилику да се нађе међу осам најбољих на турниру "АТП 500" серије и одмери снаге са Кирјосом.  Кирјос, Циципас и Медведев сигурно до 1/4-финала Вашингтона.  Познати су сви парови четвртине финала АТП Мастерс 500 турнира у Вашингтону.

Тенис 02.08.2019 | 12:07
Миомир без 1/4-финала у Вашингтону, пао у тај-брејку!
Миомир Кецмановић није успео да избори друго узастопно четвртфинале на бетонским теренима САД.

Након пораза од Тејлора Фрица у Атланти, имао је прилику да се пласира међу осам на турниру у Вашингтону и састане се са Ником Кирјосом, али је дозволио Словаку Норберту Гомбосу да направи преокрет.

Тренутно 137. тенисер света савладао је талентованог српског играча резултатом 1:6, 6:3, 7:6 (7:4).

Кецмановић је после победа над Попирином и Ербером феноменално почео меч, али је на почетку другог сета изгубио ритам, па након враћеног брејка за 3:4 поново изгубио гем на свој сервис.

Трећи сет протекао је без брејкова, малтене и без прилика за њих, да би у одлучујућем гему, играном до седам, Миомир при резултату 4:4 изгубио преломни поен.

Каква-таква утеха може да му буде то што ће од понедељка први пут у каријери бити у светских Топ 60, остаје да се види на којој тачно позицији АТП листе.

Кирјос, Циципас и Медведев сигурно до 1/4-финала Вашингтона. Познати су сви парови четвртине финала АТП Мастерс 500 турнира у Вашингтону.

Први носилац Стефанос Циципас је у 1/8 финала рутински савладао Џордана Томпсона са 2:0 (6:3, 7:6) у мечу који је трајао тачно 100 минута.

Грк ће у наредној рунди играти са Беноа Пером, пошто је Француз неочекивано лако победио домаћег тенисера Џонија Изнера са 6:3, 6:3.

Контроверзни Ник Кирјос је први пут после пола године везао три победе заредом. Аустралијанац је био сигуран против јапанског тенисера Јошихита Нишиоке, а до победе од 2:0 (6:2, 7:5) стигао је после једног сата и 16 минута игре.

До четвртине финала стигао је и десети тенисер света Данил Медведев, који је савладао Американца Френсиса Тијафоа са 6:2, 7:5.

Нешто раније до 1/4 финала стигли су Марин Чилић, Кајл Едмунд, Норберт Гомбос и Петер Гојовчик.

Турнир "Сити Опен" игра се за наградни фонд од 2,15 милиона долара.

У четвртфиналу Вашингтона, осим меча Кирјос - Гомбос, састаће се Циципас (1) - Пер (10), Медведев (3) - Чилић (6) и Едмунд (13) - Гојовчик.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар