Miomir bez 1/4-finala u Vašingtonu, pao u taj-brejku!

Mladi srpski teniser propustio je sjajnu priliku da se nađe među osam najboljih na turniru "ATP 500" serije i odmeri snage sa Kirjosom.  Kirjos, Cicipas i Medvedev sigurno do 1/4-finala Vašingtona.  Poznati su svi parovi četvrtine finala ATP Masters 500 turnira u Vašingtonu.

Tenis 02.08.2019 | 12:07
Miomir bez 1/4-finala u Vašingtonu, pao u taj-brejku!
Miomir Kecmanović nije uspeo da izbori drugo uzastopno četvrtfinale na betonskim terenima SAD.

Nakon poraza od Tejlora Frica u Atlanti, imao je priliku da se plasira među osam na turniru u Vašingtonu i sastane se sa Nikom Kirjosom, ali je dozvolio Slovaku Norbertu Gombosu da napravi preokret.

Trenutno 137. teniser sveta savladao je talentovanog srpskog igrača rezultatom 1:6, 6:3, 7:6 (7:4).

Kecmanović je posle pobeda nad Popirinom i Erberom fenomenalno počeo meč, ali je na početku drugog seta izgubio ritam, pa nakon vraćenog brejka za 3:4 ponovo izgubio gem na svoj servis.

Treći set protekao je bez brejkova, maltene i bez prilika za njih, da bi u odlučujućem gemu, igranom do sedam, Miomir pri rezultatu 4:4 izgubio prelomni poen.

Kakva-takva uteha može da mu bude to što će od ponedeljka prvi put u karijeri biti u svetskih Top 60, ostaje da se vidi na kojoj tačno poziciji ATP liste.

Kirjos, Cicipas i Medvedev sigurno do 1/4-finala Vašingtona. Poznati su svi parovi četvrtine finala ATP Masters 500 turnira u Vašingtonu.

Prvi nosilac Stefanos Cicipas je u 1/8 finala rutinski savladao Džordana Tompsona sa 2:0 (6:3, 7:6) u meču koji je trajao tačno 100 minuta.

Grk će u narednoj rundi igrati sa Benoa Perom, pošto je Francuz neočekivano lako pobedio domaćeg tenisera Džonija Iznera sa 6:3, 6:3.

Kontroverzni Nik Kirjos je prvi put posle pola godine vezao tri pobede zaredom. Australijanac je bio siguran protiv japanskog tenisera Jošihita Nišioke, a do pobede od 2:0 (6:2, 7:5) stigao je posle jednog sata i 16 minuta igre.

Do četvrtine finala stigao je i deseti teniser sveta Danil Medvedev, koji je savladao Amerikanca Frensisa Tijafoa sa 6:2, 7:5.

Nešto ranije do 1/4 finala stigli su Marin Čilić, Kajl Edmund, Norbert Gombos i Peter Gojovčik.

Turnir "Siti Open" igra se za nagradni fond od 2,15 miliona dolara.

U četvrtfinalu Vašingtona, osim meča Kirjos - Gombos, sastaće se Cicipas (1) - Per (10), Medvedev (3) - Čilić (6) i Edmund (13) - Gojovčik.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar