ЛЕ: Ајнтрахт лако, Стеауа поразом прошла даље!

Фудбалери Ајнтрахта из Франкфурта пласирали су се у треће коло квалификација за Лигу Европе елиминисавши Флору из Естоније.  Ајнтрахт славио, али примио гол код куће од Флоре, Јовељић стартер! Португалац Пасијенсија одлучио двомеч са два гола - 2:1.  Видеотон Марка Николића испао од представника Лихтенштајна, Станиша Мандић избацио Утрехт, Шамрок није издржао! Доста изненађења у квалификацијама за Лигу Европе!

Фудбал 01.08.2019 | 23:30
ЛЕ: Ајнтрахт лако, Стеауа поразом прошла даље!
Ајнтрахт, за који су меч играли Дејан Јовељић, Мијат Гаћиновић и Филип Костић, славио је пред домаћом публиком 2:1‚ односно укупним резултатом 4:2.

Српски фудбалери нису успели да се упишу у листу стрелаца, пошто је оба гола постигао Пасијенсија – у 37. и 54. минуту.

Јовељић је на терену провео 64. минута када га је управо заменио Гаћиновић, док је Костић играо свих деведесет минута.

Ајнтрахт ће у трећем колу играти против Вадуза, који је после продужетка избацио МОЛ Фехервар.

Фудбалери Штурма савладали су у реваншу Хагесунд са 2:1, међутим то им није било довољно за пролаз јер је укупан резултат 3:2 за Норвежане.

Са друге стране, Стеауа је поразом прошла у треће коло. Они су у Румунији изгубили од Алшкерта из Јерменије са 3:2, али су у првом славили са 3:0, што значи да је на крају било 5:3.

Ајнтрахт из Франкфурта је успео да победи, али ће имати помало киселкаст осећај у устима. Немци су дочекали естонску Флору и славили с 2:1 (1:1), али сигурно Ади Хитер неће бити задовољан игром својих изабраника који су дозволили Флори да им да гол у гостима. Ипак, прошли су даље и то је најважније.

Иначе, стартер на овој утакмици у шпицу био је млади Дејан Јовељић, а уместо њега у 67. минуту у игру је ушао Мијат Гаћиновић који је био резерва на овој утакмици. Поред Јовељића у првој постави нашао се и Филип Костић.

Елем, Франкфурт је у предност дошао у 37. минуту када је Пасијенсија постигао први гол. Био је то центаршут са десне стране, а Португалац је стварно лепо шутирао главом и донео предност својој екипи.

Међутим, само три минута касније уследио је шок. Сињавинскиј је добио лопту по левом боку, штопер га је стигао, али се онда играч Флоре наместио и опасно опалио по лопти. Страшан гол за 1:1.

Са тим резултатом се отишло на паузу, а у другом полувремену је пенал извукао немачки састав. Извео га је Пасијенсија и са два гола постао јунак утакмице. Ту је био крај било каквих надања за госте.

Далеко тежа победа Ајтрахта него што се очекивало, али за немачки тим је најважније да је посао - обављен.

Веома занимљив дуел смо видели и у Букурешту где је ФЦСБ дочекао Алашкерт и ти после победе у првом мечу од 3:1 у гостима. Сви су мислили да овај меч и не треба да се игра, али није представник Јерменије који је дошао у ситуацију да већ у првом полувремену стрпа три гола и да у исто време има играча више. На крају је славио с 3:2, али то није било довољно.

Ипак, ФЦСБ се извукао у других 45 минута. Прво је Коман постигао први гол за домаћина, потом је Марментини искључен па је и јерменски тим остао са играчем мање и било је јасно да ће ФЦСБ проћи даље.

Ово је само још један пример да у квалификацијама за европска такмичења нема унапред добијених утакмица већ да све мора крваво да се заради на терену.

Будућност примила гол, па за минут остала са деветорицом, Торино и Алкмар без проблема! Даље прошли и Гент, Легија, АЕК из Ларнаке и Рига...

Након прилично убедљивог пораза у Подгорици, Будућност није имала снаге да вечерас у Украјини ствари окрене у своју корист. Зорија је била превелик залогај, те је дошла до минималне победе на домаћем терену, а ваља напоменути да је добар део меча црногорски представник имао два играча мање на терену, 1:0.

Од почетка утакмице, Зорија је преузела иницијативу која се исплатила у 32. минуту. Луњов је асистирао, а Громов се нашао на правом месту и спровео је лопту у мрежу. Већ у следећем минуту, Ђурић је добио други жути, те црвени картон због тога што је лактом ударио играча домаћих. Истог момента искључен је и Божовић због оштрог приговора судији.

Црногорски тим је тако до краја меча само чекао последњи судијски звиждук, а на њихову срећу, резултат је до краја остао исти.

Торино није имао никакав проблем ни у Мађарској, па је Дебрецину овај пут „спаковао“ четири комада. Посао је решен већ до 32. минута утакмице, пошто су Заза и Изо довели госте до предности од два гола.

Дебрецин се, руку на срце, није тако лако дао, па је Гарба по повратку са одмора смањио на 2:1, али нада у позитиван резултат угашена је у 69. минуту када је Белоти поново вратио Италијане на два гола предности. Милико је поставио коначних 4:1 у последњим моментима меча.

АЗ Алкмар је имао проблема против шведског представника, Хекена, у првом мечу у Холандији, али је у Гетеборгу данас све ишло баш како треба. До полувремена, Холанђани су постигли први гол преко Боадуа и тиме су решили велики део проблема.

Неких 10 минута по повратку са одмора, Стенгс је повисио на 2:0 и буквално ставио све пред свршен чин. Тил је у 67. минуту поставио коначних 3:0, те Алкмар сада већ може да размишља о наредном противнику у квалификацијама за Лигу Европе.

Можда и највеће изненађење приредила је Рига која је избацила прошлогодишњег пољског првака, Пјаст. На првом мечу, победу је однео тим из Гљивица резултатом 3:2, но у Летонији је Рига била та која је изашла као победник.

Повео је Пјаст у 20. минуту преко Феликса, но само шест минута касније већ је било 1:1, пошто је Петерсонс постигао леп гол за домаћина.

Чинило се да ће Пољаци одолети и да ће ипак проћи даље у трећи круг квалификација, но те планове им је покварио Билински, који је у 83. минуту утакмице постигао гол и тако донео велику радост малобројним навијачима у Риги.

Даље у трећи круг су прошли и Гент, упркос поразу од Виторула у другом мечу, потом АЕК из Ларнаке, као и Легија.

Видеотон Марка Николића испао од представника Лихтенштајна, Станиша Мандић избацио Утрехт, Шамрок није издржао! Доста изненађења у квалификацијама за Лигу Европе!

Велико изненађење вечерас приредио је представник Лихтенштајна - Вадуц. И то против Видеотона на чијој клупи седи Марко Николић. Вадуц је изгиубио први меч с 0:1, али је данас прво добио 1:0 после 90 минута игре, а онда дао још један гол у продужетку и са укупних 2:0 вечерас изборио пролазак даље.

Занимљиво је и да је први гол за домаћина дао Србин, Милан Гајић, са беле тачке и то је много значило Вадуцу како би дошао до ове велике победе.

Кулибали је дао гол у 100. минуту са којим је одвео свој тим до следеће рунде такмичење.

Зрињски је добио велику шансу да сруши холандски Утрехт. После 1:1 из прве утакмице, Зрињски је успео да одигра 1:1 после 90 минута у реваншу и избори одлазак у продужетке.

Стрелац за Зрињски био је Хаџић који је поготком у 65. минуту изједначио после гола Густафсона и тако су се стекли услови за продужетке.

Зрињски је из своју публику осетио да је то моменат где може да уради велику ствар и прође даље. То се и догодило. После одузете лопте на средини, уследио је напад, помало и конфузна ситуација, имао је Станиша Мандић доста среће, али је лопта завршила у мрежу и то је значило да је Утрехт - испао. Бивши нападач младе репрезентације Србије, златни Орлић дао је веома битан гол за победу!

Зрињски ће у наредној рунди играти против Малме који је био бољи од Чукаричког.

Прошлог четвртка једно од највећих изненађења направио је Шамрок Роверс победом над Аполоном, и вечерас је био близу сензације, изборио је и одлазак у продужетак, али је тамо Аполон постигао гол на време и успео да избегне пенале - 2:1 (1:0), а после продужетка је било 3:1. Шамрок није издржао иако је његов гол био спектакуларан вечерас.

Борбени Домжале ипак није преживео у Шведској. Водили су Словенци, допустили Малмеу да поведе, онда поново ствар вратили на нулу, а на крају су ипак поклекли, 3:2.

Повео је словеначки представник након 12. минута игре голом Николсона. Каит је лепо набацио лопту овом фудбалеру који пореко води са Јамајке, а он није имао проблема да је проследи у гол.

Међутим, Малме је окренуо причу већ до 32. минута. Прво је до поготка дошао Левицки, а онда и капитен Малмеа, Маркус Розенберг. Али ту није био крај головима у првом полувремену, пошто је у буквално последњем нападу Карић изједначио на 2:2 и најавио узбудљиво друго полувреме.

А тамо се дуго чекало на погодак. Тачније, све до 83. минута, када је већ деловало да се иде у продужетке. Бенгстон је постигао веома вредан погодак и наговестио пролазак даље. Домжале није успео да дође до гола до краја утакмице и то је само потврђено.

ЛИГА ЕВРОПЕ, 2. КОЛО КВАЛИФИКАЦИЈА - РЕВАНШИ

Уторак

Линколн Ред Импс - Арарат Јерменија 1:2 (0:1)  /први меч 0:2/
Судува - Тре Пене  5:0 (3:0) /први меч 5:0/
Ф91 Диделанж - Шкендија 1:1 (0:0)  /први меч 2:1/
Фероникели - Слован Братислава 0:2 (0:1) /први меч 1:2/

Среда

Чукарички - Молде 1:3 (0:2)
/Кајевић 82 - Омојиџуанфо 4, Ејкрем 37, Кнудсон 78/  /први меч 0:0/

Четвртак

Астана - Санта Колома 4:1 (1:1)  /први меч 0:0/
Ордабаси - Млада Болеслав 2:3 (1:2)  /први меч 1:1/
Каират - Хапоел Бер Шева 1:1 (1:0)  /први меч 0:2/
Виторул - Гент 2:1 (0:1)  /први меч 3:6/
КуПС - Легија 0:0  /први меч 0:1/
Зарја - Будућност 1:0 (1:0) /први меч 3:1/
У. Крајова - Хонвед 0:0 /први меч 0:0/
Дебрецин - Торино 1:4 (0:2)  /први меч 0:3/
Хекен - АЗ Алкмар 0:3 (0:1)  /први меч 0:0/
Левски - АЕК Ларнака 0:4 (0:2) /први меч 0:3/
Рига - Пјаст 2:1 (1:1)  /први меч 2:3/
АЕЛ Лимасол - Арис  0:1 (0:1) /први меч 0:0/
Аполон Лимасол - Шамрок  2:1 (1:0) /први меч 1:2/
Атромитос - Дунајска Стреда 3:2 (2:0)  /први меч 2:1/
Динамо Тбилиси - Габала 3:0 (0:0)  /први меч 2:0/
Јаблонец - Пјуник 0:0  /први меч 1:2/
Ки Клаксвик - Луцерн  0:1 (0:1) /први меч 0:1/
Лијепаја - Норчепинг 0:1 (0:0)  /први меч 0:2/
Макаби Хаифа - Стразбур  2:1 (2:1) /први меч 1:3/
Малме - Домжале 3:2 (2:2)  /први меч 2:2/
Нефчи - Арсенал Тула 3:0 (0:0)  /први меч 1:0/
Шериф - Партизани 1:1 (0:1) /први меч 1:0/
Вадуц - Фехервар  1:0 (0:0) /први меч 0:1/
Зрињски - Утрехт 1:1 (0:1)  /први меч 1:1/
Брондби - Лехија 4:1 (1:0, 2:1) /први меч 1:2/
Лудогорец - Валур 4:0 (2:0)  /први меч 1:1/
Прогрес - Ренџерс 0:0 /први меч 0:2/
Есбјерг - Шахтјор Солигорск 0:0 /први меч 0:2/
Гзира - Ветспилс 2:2 (1:0) /први меч 0:4/
Олимпија - Малатија 0:1 (0:0) /први меч 2:2/
Ајнтрахт - Флора 2:1 (1:1) /први меч 2:1/
ФЦСБ - Алашкерт  2:3 (1:3) /први меч 3:0/
Штурм - Хаугесунд 2:1 (1:0)  /први меч 0:2/
Абердин - Чикура 5:0 (2:0)  /први меч 1:1/
Линфилд - ХБ Торшавн 1:0 (1:0)  /први меч 2:2/
Осијек - ЦСКА Софија  1:0 (1:0) /први меч 0:1/
Спартак Трнава - Локомотива Пловдив 3:1 (1:0) /први меч 0:2/
Крусејдерс - Вулверхемптон  1:4 (1:3) /први меч 0:2/
Партизан - Конахс Ки 3:0 (0:0)  /први меч 1:0/
Гимараиш -Женес Еш 4:0 (1:0) /први меч 1:0/
Стјарнан - Еспањол 1:3  /први меч 0:4/ 

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар