LE: Ajntraht lako, Steaua porazom prošla dalje!

Fudbaleri Ajntrahta iz Frankfurta plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope eliminisavši Floru iz Estonije.  Ajntraht slavio, ali primio gol kod kuće od Flore, Joveljić starter! Portugalac Pasijensija odlučio dvomeč sa dva gola - 2:1.  Videoton Marka Nikolića ispao od predstavnika Lihtenštajna, Staniša Mandić izbacio Utreht, Šamrok nije izdržao! Dosta iznenađenja u kvalifikacijama za Ligu Evrope!

Fudbal 01.08.2019 | 23:30
LE: Ajntraht lako, Steaua porazom prošla dalje!
Ajntraht, za koji su meč igrali Dejan Joveljić, Mijat Gaćinović i Filip Kostić, slavio je pred domaćom publikom 2:1‚ odnosno ukupnim rezultatom 4:2.

Srpski fudbaleri nisu uspeli da se upišu u listu strelaca, pošto je oba gola postigao Pasijensija – u 37. i 54. minutu.

Joveljić je na terenu proveo 64. minuta kada ga je upravo zamenio Gaćinović, dok je Kostić igrao svih devedeset minuta.

Ajntraht će u trećem kolu igrati protiv Vaduza, koji je posle produžetka izbacio MOL Fehervar.

Fudbaleri Šturma savladali su u revanšu Hagesund sa 2:1, međutim to im nije bilo dovoljno za prolaz jer je ukupan rezultat 3:2 za Norvežane.

Sa druge strane, Steaua je porazom prošla u treće kolo. Oni su u Rumuniji izgubili od Alškerta iz Jermenije sa 3:2, ali su u prvom slavili sa 3:0, što znači da je na kraju bilo 5:3.

Ajntraht iz Frankfurta je uspeo da pobedi, ali će imati pomalo kiselkast osećaj u ustima. Nemci su dočekali estonsku Floru i slavili s 2:1 (1:1), ali sigurno Adi Hiter neće biti zadovoljan igrom svojih izabranika koji su dozvolili Flori da im da gol u gostima. Ipak, prošli su dalje i to je najvažnije.

Inače, starter na ovoj utakmici u špicu bio je mladi Dejan Joveljić, a umesto njega u 67. minutu u igru je ušao Mijat Gaćinović koji je bio rezerva na ovoj utakmici. Pored Joveljića u prvoj postavi našao se i Filip Kostić.

Elem, Frankfurt je u prednost došao u 37. minutu kada je Pasijensija postigao prvi gol. Bio je to centaršut sa desne strane, a Portugalac je stvarno lepo šutirao glavom i doneo prednost svojoj ekipi.

Međutim, samo tri minuta kasnije usledio je šok. Sinjavinskij je dobio loptu po levom boku, štoper ga je stigao, ali se onda igrač Flore namestio i opasno opalio po lopti. Strašan gol za 1:1.

Sa tim rezultatom se otišlo na pauzu, a u drugom poluvremenu je penal izvukao nemački sastav. Izveo ga je Pasijensija i sa dva gola postao junak utakmice. Tu je bio kraj bilo kakvih nadanja za goste.

Daleko teža pobeda Ajtrahta nego što se očekivalo, ali za nemački tim je najvažnije da je posao - obavljen.

Veoma zanimljiv duel smo videli i u Bukureštu gde je FCSB dočekao Alaškert i ti posle pobede u prvom meču od 3:1 u gostima. Svi su mislili da ovaj meč i ne treba da se igra, ali nije predstavnik Jermenije koji je došao u situaciju da već u prvom poluvremenu strpa tri gola i da u isto vreme ima igrača više. Na kraju je slavio s 3:2, ali to nije bilo dovoljno.

Ipak, FCSB se izvukao u drugih 45 minuta. Prvo je Koman postigao prvi gol za domaćina, potom je Marmentini isključen pa je i jermenski tim ostao sa igračem manje i bilo je jasno da će FCSB proći dalje.

Ovo je samo još jedan primer da u kvalifikacijama za evropska takmičenja nema unapred dobijenih utakmica već da sve mora krvavo da se zaradi na terenu.

Budućnost primila gol, pa za minut ostala sa devetoricom, Torino i Alkmar bez problema! Dalje prošli i Gent, Legija, AEK iz Larnake i Riga...

Nakon prilično ubedljivog poraza u Podgorici, Budućnost nije imala snage da večeras u Ukrajini stvari okrene u svoju korist. Zorija je bila prevelik zalogaj, te je došla do minimalne pobede na domaćem terenu, a valja napomenuti da je dobar deo meča crnogorski predstavnik imao dva igrača manje na terenu, 1:0.

Od početka utakmice, Zorija je preuzela inicijativu koja se isplatila u 32. minutu. Lunjov je asistirao, a Gromov se našao na pravom mestu i sproveo je loptu u mrežu. Već u sledećem minutu, Đurić je dobio drugi žuti, te crveni karton zbog toga što je laktom udario igrača domaćih. Istog momenta isključen je i Božović zbog oštrog prigovora sudiji.

Crnogorski tim je tako do kraja meča samo čekao poslednji sudijski zvižduk, a na njihovu sreću, rezultat je do kraja ostao isti.

Torino nije imao nikakav problem ni u Mađarskoj, pa je Debrecinu ovaj put „spakovao“ četiri komada. Posao je rešen već do 32. minuta utakmice, pošto su Zaza i Izo doveli goste do prednosti od dva gola.

Debrecin se, ruku na srce, nije tako lako dao, pa je Garba po povratku sa odmora smanjio na 2:1, ali nada u pozitivan rezultat ugašena je u 69. minutu kada je Beloti ponovo vratio Italijane na dva gola prednosti. Miliko je postavio konačnih 4:1 u poslednjim momentima meča.

AZ Alkmar je imao problema protiv švedskog predstavnika, Hekena, u prvom meču u Holandiji, ali je u Geteborgu danas sve išlo baš kako treba. Do poluvremena, Holanđani su postigli prvi gol preko Boadua i time su rešili veliki deo problema.

Nekih 10 minuta po povratku sa odmora, Stengs je povisio na 2:0 i bukvalno stavio sve pred svršen čin. Til je u 67. minutu postavio konačnih 3:0, te Alkmar sada već može da razmišlja o narednom protivniku u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Možda i najveće iznenađenje priredila je Riga koja je izbacila prošlogodišnjeg poljskog prvaka, Pjast. Na prvom meču, pobedu je odneo tim iz Gljivica rezultatom 3:2, no u Letoniji je Riga bila ta koja je izašla kao pobednik.

Poveo je Pjast u 20. minutu preko Feliksa, no samo šest minuta kasnije već je bilo 1:1, pošto je Petersons postigao lep gol za domaćina.

Činilo se da će Poljaci odoleti i da će ipak proći dalje u treći krug kvalifikacija, no te planove im je pokvario Bilinski, koji je u 83. minutu utakmice postigao gol i tako doneo veliku radost malobrojnim navijačima u Rigi.

Dalje u treći krug su prošli i Gent, uprkos porazu od Vitorula u drugom meču, potom AEK iz Larnake, kao i Legija.

Videoton Marka Nikolića ispao od predstavnika Lihtenštajna, Staniša Mandić izbacio Utreht, Šamrok nije izdržao! Dosta iznenađenja u kvalifikacijama za Ligu Evrope!

Veliko iznenađenje večeras priredio je predstavnik Lihtenštajna - Vaduc. I to protiv Videotona na čijoj klupi sedi Marko Nikolić. Vaduc je izgiubio prvi meč s 0:1, ali je danas prvo dobio 1:0 posle 90 minuta igre, a onda dao još jedan gol u produžetku i sa ukupnih 2:0 večeras izborio prolazak dalje.

Zanimljivo je i da je prvi gol za domaćina dao Srbin, Milan Gajić, sa bele tačke i to je mnogo značilo Vaducu kako bi došao do ove velike pobede.

Kulibali je dao gol u 100. minutu sa kojim je odveo svoj tim do sledeće runde takmičenje.

Zrinjski je dobio veliku šansu da sruši holandski Utreht. Posle 1:1 iz prve utakmice, Zrinjski je uspeo da odigra 1:1 posle 90 minuta u revanšu i izbori odlazak u produžetke.

Strelac za Zrinjski bio je Hadžić koji je pogotkom u 65. minutu izjednačio posle gola Gustafsona i tako su se stekli uslovi za produžetke.

Zrinjski je iz svoju publiku osetio da je to momenat gde može da uradi veliku stvar i prođe dalje. To se i dogodilo. Posle oduzete lopte na sredini, usledio je napad, pomalo i konfuzna situacija, imao je Staniša Mandić dosta sreće, ali je lopta završila u mrežu i to je značilo da je Utreht - ispao. Bivši napadač mlade reprezentacije Srbije, zlatni Orlić dao je veoma bitan gol za pobedu!

Zrinjski će u narednoj rundi igrati protiv Malme koji je bio bolji od Čukaričkog.

Prošlog četvrtka jedno od najvećih iznenađenja napravio je Šamrok Rovers pobedom nad Apolonom, i večeras je bio blizu senzacije, izborio je i odlazak u produžetak, ali je tamo Apolon postigao gol na vreme i uspeo da izbegne penale - 2:1 (1:0), a posle produžetka je bilo 3:1. Šamrok nije izdržao iako je njegov gol bio spektakularan večeras.

Borbeni Domžale ipak nije preživeo u Švedskoj. Vodili su Slovenci, dopustili Malmeu da povede, onda ponovo stvar vratili na nulu, a na kraju su ipak poklekli, 3:2.

Poveo je slovenački predstavnik nakon 12. minuta igre golom Nikolsona. Kait je lepo nabacio loptu ovom fudbaleru koji poreko vodi sa Jamajke, a on nije imao problema da je prosledi u gol.

Međutim, Malme je okrenuo priču već do 32. minuta. Prvo je do pogotka došao Levicki, a onda i kapiten Malmea, Markus Rozenberg. Ali tu nije bio kraj golovima u prvom poluvremenu, pošto je u bukvalno poslednjem napadu Karić izjednačio na 2:2 i najavio uzbudljivo drugo poluvreme.

A tamo se dugo čekalo na pogodak. Tačnije, sve do 83. minuta, kada je već delovalo da se ide u produžetke. Bengston je postigao veoma vredan pogodak i nagovestio prolazak dalje. Domžale nije uspeo da dođe do gola do kraja utakmice i to je samo potvrđeno.

LIGA EVROPE, 2. KOLO KVALIFIKACIJA - REVANŠI

Utorak

Linkoln Red Imps - Ararat Jermenija 1:2 (0:1)  /prvi meč 0:2/
Suduva - Tre Pene  5:0 (3:0) /prvi meč 5:0/
F91 Didelanž - Škendija 1:1 (0:0)  /prvi meč 2:1/
Feronikeli - Slovan Bratislava 0:2 (0:1) /prvi meč 1:2/

Sreda

Čukarički - Molde 1:3 (0:2)
/Kajević 82 - Omojidžuanfo 4, Ejkrem 37, Knudson 78/  /prvi meč 0:0/

Četvrtak

Astana - Santa Koloma 4:1 (1:1)  /prvi meč 0:0/
Ordabasi - Mlada Boleslav 2:3 (1:2)  /prvi meč 1:1/
Kairat - Hapoel Ber Ševa 1:1 (1:0)  /prvi meč 0:2/
Vitorul - Gent 2:1 (0:1)  /prvi meč 3:6/
KuPS - Legija 0:0  /prvi meč 0:1/
Zarja - Budućnost 1:0 (1:0) /prvi meč 3:1/
U. Krajova - Honved 0:0 /prvi meč 0:0/
Debrecin - Torino 1:4 (0:2)  /prvi meč 0:3/
Heken - AZ Alkmar 0:3 (0:1)  /prvi meč 0:0/
Levski - AEK Larnaka 0:4 (0:2) /prvi meč 0:3/
Riga - Pjast 2:1 (1:1)  /prvi meč 2:3/
AEL Limasol - Aris  0:1 (0:1) /prvi meč 0:0/
Apolon Limasol - Šamrok  2:1 (1:0) /prvi meč 1:2/
Atromitos - Dunajska Streda 3:2 (2:0)  /prvi meč 2:1/
Dinamo Tbilisi - Gabala 3:0 (0:0)  /prvi meč 2:0/
Jablonec - Pjunik 0:0  /prvi meč 1:2/
Ki Klaksvik - Lucern  0:1 (0:1) /prvi meč 0:1/
Lijepaja - Norčeping 0:1 (0:0)  /prvi meč 0:2/
Makabi Haifa - Strazbur  2:1 (2:1) /prvi meč 1:3/
Malme - Domžale 3:2 (2:2)  /prvi meč 2:2/
Nefči - Arsenal Tula 3:0 (0:0)  /prvi meč 1:0/
Šerif - Partizani 1:1 (0:1) /prvi meč 1:0/
Vaduc - Fehervar  1:0 (0:0) /prvi meč 0:1/
Zrinjski - Utreht 1:1 (0:1)  /prvi meč 1:1/
Brondbi - Lehija 4:1 (1:0, 2:1) /prvi meč 1:2/
Ludogorec - Valur 4:0 (2:0)  /prvi meč 1:1/
Progres - Rendžers 0:0 /prvi meč 0:2/
Esbjerg - Šahtjor Soligorsk 0:0 /prvi meč 0:2/
Gzira - Vetspils 2:2 (1:0) /prvi meč 0:4/
Olimpija - Malatija 0:1 (0:0) /prvi meč 2:2/
Ajntraht - Flora 2:1 (1:1) /prvi meč 2:1/
FCSB - Alaškert  2:3 (1:3) /prvi meč 3:0/
Šturm - Haugesund 2:1 (1:0)  /prvi meč 0:2/
Aberdin - Čikura 5:0 (2:0)  /prvi meč 1:1/
Linfild - HB Toršavn 1:0 (1:0)  /prvi meč 2:2/
Osijek - CSKA Sofija  1:0 (1:0) /prvi meč 0:1/
Spartak Trnava - Lokomotiva Plovdiv 3:1 (1:0) /prvi meč 0:2/
Krusejders - Vulverhempton  1:4 (1:3) /prvi meč 0:2/
Partizan - Konahs Ki 3:0 (0:0)  /prvi meč 1:0/
Gimaraiš -Ženes Eš 4:0 (1:0) /prvi meč 1:0/
Stjarnan - Espanjol 1:3  /prvi meč 0:4/ 

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar