Марко Николић: Највећи неуспјех у мојој каријери!

"Не желим да причам о томе какве ћемо разговоре сада водити унутар клуба", рекао је српски тренер после изненађујуће елиминације свог тима у Лихтенштајну.

Фудбал 02.08.2019 | 10:32
Марко Николић: Највећи неуспјех у мојој каријери!
Српски стручњак Марко Николић води Видеотон (садашњи "Фехервар") од лета 2017. и у том периоду није имао резултатски тешку ноћ као ову.

Са екипом са којим је 2018. освојио титулу, а потом и веома добро наступио у групи Лиге Европе, српски стручњак је у четвртак доживео пораз и елиминацију на терену потпуног аутсајдера, у Лихтенштајну.

Многи нису ни помислили да би Вадуц могао да створи проблем тиму некадашњег тренера Партизана, али је предност 1:0 из Мађарске била недовољна за пласман Николићевог састава.

На гостовању у Лихтенштајну, швајцарски друголигаш је савладао Фехервар 2:0 после продужетака и тако направио историјски успех, први пут се пласиравши у 3. коло квалификација за Лигу Европе, где ће играти против Ајнтрахта.

После меча, Николић је на конференцији за новинаре изјавио...

"Нема сумње да је ово најтеже вече мог боравка у клубу, чак и највећи неуспех у читавој мојој тренерској каријери. Наравно да преузимам одговорност за оно што се догодило, јер сам ја припремао тим. До сада смо били генерално успешни, али ово је велики неуспех".

Николић је открио шта је изговорио пред играчима у свлачионици.

"Рекао сам им да је фудбал једноставна, искрена игра. Лопта је једна од најпростијих ствари на свету. Добили смо само оно што смо заслужили од спорта. Голове Вадуца је тешко објаснити, јер смо вероватно пропустили 20 великих шанси у обе утакмице".

Шеф струке Фехервара рекао је да је веровао у пласман, бодрио екипу...

"... Међутим, нисмо постигли гол, а за то постоји разлог, јер ни срећно нисмо успели да погодимо. Хвала навијачима што су дошли да нас подрже. Не желим да јавно говорим о томе какве ћемо разговоре водити унутар клуба, јер је то интерна ствар. Сагласан сам са тим да је потребно да урадимо нешто", додао је Николић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар