Marko Nikolić: Najveći neuspjeh u mojoj karijeri!

"Ne želim da pričam o tome kakve ćemo razgovore sada voditi unutar kluba", rekao je srpski trener posle iznenađujuće eliminacije svog tima u Lihtenštajnu.

Fudbal 02.08.2019 | 10:32
Marko Nikolić: Najveći neuspjeh u mojoj karijeri!
Srpski stručnjak Marko Nikolić vodi Videoton (sadašnji "Fehervar") od leta 2017. i u tom periodu nije imao rezultatski tešku noć kao ovu.

Sa ekipom sa kojim je 2018. osvojio titulu, a potom i veoma dobro nastupio u grupi Lige Evrope, srpski stručnjak je u četvrtak doživeo poraz i eliminaciju na terenu potpunog autsajdera, u Lihtenštajnu.

Mnogi nisu ni pomislili da bi Vaduc mogao da stvori problem timu nekadašnjeg trenera Partizana, ali je prednost 1:0 iz Mađarske bila nedovoljna za plasman Nikolićevog sastava.

Na gostovanju u Lihtenštajnu, švajcarski drugoligaš je savladao Fehervar 2:0 posle produžetaka i tako napravio istorijski uspeh, prvi put se plasiravši u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, gde će igrati protiv Ajntrahta.

Posle meča, Nikolić je na konferenciji za novinare izjavio...

"Nema sumnje da je ovo najteže veče mog boravka u klubu, čak i najveći neuspeh u čitavoj mojoj trenerskoj karijeri. Naravno da preuzimam odgovornost za ono što se dogodilo, jer sam ja pripremao tim. Do sada smo bili generalno uspešni, ali ovo je veliki neuspeh".

Nikolić je otkrio šta je izgovorio pred igračima u svlačionici.

"Rekao sam im da je fudbal jednostavna, iskrena igra. Lopta je jedna od najprostijih stvari na svetu. Dobili smo samo ono što smo zaslužili od sporta. Golove Vaduca je teško objasniti, jer smo verovatno propustili 20 velikih šansi u obe utakmice".

Šef struke Fehervara rekao je da je verovao u plasman, bodrio ekipu...

"... Međutim, nismo postigli gol, a za to postoji razlog, jer ni srećno nismo uspeli da pogodimo. Hvala navijačima što su došli da nas podrže. Ne želim da javno govorim o tome kakve ćemo razgovore voditi unutar kluba, jer je to interna stvar. Saglasan sam sa tim da je potrebno da uradimo nešto", dodao je Nikolić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar