Мајк Џејмс појачава првака Европе!

ЦСКА пронашао плеја – Мајк Џејмс стиже у Москву.  Амерички кошаркаш Мајк Џејмс наредне сезоне носиће дрес московског ЦСКА, преноси "Еурохоопс".  Велики потпис за ЦСКА. . .

Кошарка 02.08.2019 | 12:45
Мајк Џејмс појачава првака Европе!
Џејмс, који има 28 година, пре неколико дана раскинуо је уговор са Арманијем из Милана који га није желео наредне сезоне у "граду моде".

Експлозивни плејмејкер, најбољи поентер Евролиге прошле такмичарске године, покушаће да надомести изостанак Серхија Родригеса, који је управо дошао у Армани овог лета.

ЦСКА је у једном дану успео да заврши два велика појачања, пошто је нешто раније из НБА дошао Рон Бејкер.

Актуелног шампиона Европе пред почетак сезоне напустили су поменути Родригес, Нандо де Коло, Кори Хигинс, Отело Хантер и Алек Петерс.

Са друге стране стигли су Бејкер, Дарун Хилард, Јанис Стрелнијекс, Јоханес Фохтман и Костас Куфос, док су уговоре продужили Вил Клајбурн, Семен Антонов, Кајл Хајнс и тренер Димитрис Итудис.

Тражио је шампион Европе ЦСКА појачање на плејмејкерским позицијама после одласка Серхија Родригеза и пронашао га је. У питању је Мајк Џејмс, ни мање ни више.

Џејмс је слободан играч јер је раскинуо уговор са Олимпијом из Милана, тако да испада да су Армани и ЦСКА само заменили плејмејкере, али је ту италијански тим изнео највећи део са финансијама, а Џејмс је најбоље финансијски прошао.

ЦСКА га доводи и биће то уговор на годину дајна, пише Еурохупс.

Џејмс је имао уговор на две године плус једну опционо, али када је Еторе Месина стигао у клуб то је брзо престало да буде битно па је Џејмс морао да промену клуб.

Најбољи стрелац прошле сезоне у просеку је давао 20 поена, имао је 6,4 асистенције и четири скока у више од 30 утакмица у Евролиги. Најбољи стрелац из прошле сезоне иде у најбољи клуб из прошле сезоне. На папиру би то требало да буде убитачна комбинација. Видећемо како ће бити у стварности.

Замена за Родригеза је коначно стигла у ЦСКА.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар