Majk Džejms pojačava prvaka Evrope!

CSKA pronašao pleja – Majk Džejms stiže u Moskvu.  Američki košarkaš Majk Džejms naredne sezone nosiće dres moskovskog CSKA, prenosi "Eurohoops".  Veliki potpis za CSKA. . .

Košarka 02.08.2019 | 12:45
Majk Džejms pojačava prvaka Evrope!
Džejms, koji ima 28 godina, pre nekoliko dana raskinuo je ugovor sa Armanijem iz Milana koji ga nije želeo naredne sezone u "gradu mode".

Eksplozivni plejmejker, najbolji poenter Evrolige prošle takmičarske godine, pokušaće da nadomesti izostanak Serhija Rodrigesa, koji je upravo došao u Armani ovog leta.

CSKA je u jednom danu uspeo da završi dva velika pojačanja, pošto je nešto ranije iz NBA došao Ron Bejker.

Aktuelnog šampiona Evrope pred početak sezone napustili su pomenuti Rodriges, Nando de Kolo, Kori Higins, Otelo Hanter i Alek Peters.

Sa druge strane stigli su Bejker, Darun Hilard, Janis Strelnijeks, Johanes Fohtman i Kostas Kufos, dok su ugovore produžili Vil Klajburn, Semen Antonov, Kajl Hajns i trener Dimitris Itudis.

Tražio je šampion Evrope CSKA pojačanje na plejmejkerskim pozicijama posle odlaska Serhija Rodrigeza i pronašao ga je. U pitanju je Majk Džejms, ni manje ni više.

Džejms je slobodan igrač jer je raskinuo ugovor sa Olimpijom iz Milana, tako da ispada da su Armani i CSKA samo zamenili plejmejkere, ali je tu italijanski tim izneo najveći deo sa finansijama, a Džejms je najbolje finansijski prošao.

CSKA ga dovodi i biće to ugovor na godinu dajna, piše Eurohups.

Džejms je imao ugovor na dve godine plus jednu opciono, ali kada je Etore Mesina stigao u klub to je brzo prestalo da bude bitno pa je Džejms morao da promenu klub.

Najbolji strelac prošle sezone u proseku je davao 20 poena, imao je 6,4 asistencije i četiri skoka u više od 30 utakmica u Evroligi. Najbolji strelac iz prošle sezone ide u najbolji klub iz prošle sezone. Na papiru bi to trebalo da bude ubitačna kombinacija. Videćemo kako će biti u stvarnosti.

Zamena za Rodrigeza je konačno stigla u CSKA.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar