Хрватска: Колапс на прелазима

На границама су велике гужве, а посебан хаос влада на граничном прелазу Бајаково између Србије и Хрватске.  На улазу у Хрватску, како јавља читалац индеxа, чека се сатима.

Регион 01.08.2019 | 19:51
Хрватска: Колапс на прелазима
Колоне пред хрватском границом су километарске.

"Сатима се стоји, људи падају у несвијест на простору између граничних прелаза. Људе су носили на рукама између возила до српске стране. Чека се више од два сата само да се прође простор између двије границе. Све стоји због хрватске стране", поручио је читалац.

Према подацима ХАК-а на Бајакову се чека сат времена, али према ријечима читалаца, чека се значајно дуже од тога.

Како је рекао загребачком порталу за улазак у Хрватску требало му је тачно 243 минута.

"Немамо информације да се нешто ванредно догађа, ради се све нормално. Знате да је сада врхунац туристичке сезоне", рекли су кратко из осјечко-барањске полиције на упит индеxа зашто се толико чека на прелазак границе.

Хрватски аутоклуб извјештава да се осим на Бајакову чека и на низу других граничних прелаза.

На граничном прелазу Јасеновац на уласку у Хрватску чека се сат времена, а исто толико чека се на излазу. На прелазу Стара Градишка, на изласку из земље, чека се и до два сата.

Чекања су и на граници са Словенијом. На Брегани, Каштелу и Јуровском броду чека се пола сата на улаз у земљу. На Мацљу се чека један сат на излаз из Хрватске. Пола сата се на излаз из земље чака и на прелазу Јуровски Брод.

(Индеx.хр)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Романија

01.08.2019 18:56

Чекања су дупло дужа, само никад не напишу реално стање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реx

01.08.2019 20:48

Па Хрватска је фабрика пара

ОДГОВОРИТЕ