Hrvatska: Kolaps na prelazima

Na granicama su velike gužve, a poseban haos vlada na graničnom prelazu Bajakovo između Srbije i Hrvatske.  Na ulazu u Hrvatsku, kako javlja čitalac indexa, čeka se satima.

Region 01.08.2019 | 19:51
Hrvatska: Kolaps na prelazima
Kolone pred hrvatskom granicom su kilometarske.

"Satima se stoji, ljudi padaju u nesvijest na prostoru između graničnih prelaza. Ljude su nosili na rukama između vozila do srpske strane. Čeka se više od dva sata samo da se prođe prostor između dvije granice. Sve stoji zbog hrvatske strane", poručio je čitalac.

Prema podacima HAK-a na Bajakovu se čeka sat vremena, ali prema riječima čitalaca, čeka se značajno duže od toga.

Kako je rekao zagrebačkom portalu za ulazak u Hrvatsku trebalo mu je tačno 243 minuta.

"Nemamo informacije da se nešto vanredno događa, radi se sve normalno. Znate da je sada vrhunac turističke sezone", rekli su kratko iz osječko-baranjske policije na upit indexa zašto se toliko čeka na prelazak granice.

Hrvatski autoklub izvještava da se osim na Bajakovu čeka i na nizu drugih graničnih prelaza.

Na graničnom prelazu Jasenovac na ulasku u Hrvatsku čeka se sat vremena, a isto toliko čeka se na izlazu. Na prelazu Stara Gradiška, na izlasku iz zemlje, čeka se i do dva sata.

Čekanja su i na granici sa Slovenijom. Na Bregani, Kaštelu i Jurovskom brodu čeka se pola sata na ulaz u zemlju. Na Maclju se čeka jedan sat na izlaz iz Hrvatske. Pola sata se na izlaz iz zemlje čaka i na prelazu Jurovski Brod.

(Index.hr)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Romanija

01.08.2019 18:56

Čekanja su duplo duža, samo nikad ne napišu realno stanje.

ODGOVORITE
Name

Rex

01.08.2019 20:48

Pa Hrvatska je fabrika para

ODGOVORITE